Élet-Stílus

Tescoban is kapható a Viagra

Recept nélkül egyelőre csak Nagy-Britanniában árulhatja a kék pirulát a Tesco.

A merevedési zavarokkal küzdő britek egyelőre csak Nagy-Britanniában, ott viszont több mint 300 áruházban, recept nélkül hozzájuthatnak a kék pirulákhoz. Ezzel együtt a Tesco lett az első olyan áruházlánc, ami ilyen szolgáltatást nyújt. Ha valaki a hipermarketben vásárolja meg a készítményt, azzal nemcsak időt, de pénzt is spórol meg, az áruházlánc ugyanis a gyógyszertári árnál jóval olcsóbban, „mindössze” 52 fontért, átszámolva 16300 forintért árulja a Viagrát.

Az áruházlánc képviselője elmondta, hogy a kék tablettákat a Tescon belül is gyógyszerészek árusítják majd és csak azokat szolgálják majd ki, akik hajlandóak arra, hogy kivizsgáltassák magukat. Megszabták azt is, hány éves kortól szolgálják ki a merevedési zavarokkal küzdőket: csak 40 és 65 év között kaphatnak pirulát a vásárlók azután, hogy kitöltöttek egy kérdőívet, megmérték a vérnyomásukat és leellenőrizték azt is, hogy nem cukorbetegek.

Nock Tomlinson, a Sexual Advice Association tagja szerint a kezdeményezés jó ötlet, hiszen a férfiak nem mennek szívesen orvoshoz ilyen jellegű problémával. Az internetes beszerzés ráadásul kockázatos – utalt a szakember a világhálón fellelhető számtalan hamisítványra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik