Élet-Stílus

Élre állt a magyar válogatott

A válogatott Dzsudzsák Balázs 94. percben szerzett góljával 2-1-re nyert Finnországban. A magyar csapat vezeti selejtezőcsoportját, igaz, ez a holland-svéd párharc után változhat.

A magyarok a 49. percben Szalai Ádám révén szereztek vezetést, majd a hazaiaknál Mikael Forssell egyenlített a 86. percben. A győztes gólt Dzsudzsák lőtte a hosszabbítás utolsó pillanataiban.

Az első játékrészben a finnek birtokolták többet a labdát, de mezőnyfölényük nem nyilvánult meg helyzetekben, ugyanis a két szűrő középpályás, Vadócz Krisztián és Elek Ákos rengeteg labdaszerzésének köszönhetően a magyarok végig hatékonyan és szervezetten védekeztek.

Támadásban azonban hiányzott a kreativitás, így a hazai kapus is munka nélkül maradt az első 45 percben. Koman becserélése rögtön a szünet után meghozta eredményét, hajszálpontos passzát Szalai váltotta gólra. Ezt követően a finnek még nagyobb fölényben futballoztak, de gólszerzési lehetőségük nemigen volt, ellenben a magyar kontrák komoly veszélyt jelentettek, egy ízben ráadásul a bíró tévesen intett lest, amikor Koman kihagyhatatlan ziccerbe hozta volna Gerát…

Ez a hiba majdnem két pontjába került a magyaroknak, mivel a finnek egyenlítettek, de az “utolsó utáni” pillanatban Dzsudzsák hajszálpontos lövése jelentéktelenné tette a bírói tévedést.

GALÉRIA

GALÉRIA

“A játékosok végig hittek a győzelemben, s ha nehezen is, kicsit csikorgatva, de sikerült ezt elérnünk” – fogalmazott a lefújás után Egervári Sándor. “Köszönet a kollégáimnak, akik előzetesen feltérképezték az ellenfelet, pontosan azt kaptuk, amit vártunk. A taktikai harc igazából a második félidőben kezdődött, s úgy gondolom, a cserékkel sikerült kedvezőbb helyzetbe hoznunk a csapatot, de elsősorban természetesen a játékosokat illeti a dicséret, akik teljesítményükkel nagy örömet szereztek a szurkolóknak. Koman azért nem játszott az első félidőben, mert az ellenfél 7-es számú játékosa, Roman Eremenko veszélyességét ismerve stabilizálni akartuk a középpályánkat.”

Finnország-Magyarország – gólok:


Az eddig megszerzett kilenc pontról a szakvezető azt mondta, előzetesen ez volt az álmuk, s úgy gondolja, ez jó alap a folytatásra.
“A közösség formálódik, a játékosok egyre nagyobb tisztelettel vannak egymás iránt, s ez a pályán is meglátszik” – tette hozzá.

A sorsoláson a negyedik kalapból érkező magyarok legutóbb több mint 14 éve, 1996 szeptemberében győzték le a harmadik kalapból az E csoportba került finneket. Egervári Sándor együttese négy meccs után kilenc ponttal várja a tavaszi folytatást, amikor is március 25-én Hollandiát fogadja.

Eb-selejtező, E csoport:
Finnország-Magyarország 1-2 (0-0)
Helsinki, 15.000 néző. Vezette: Alan Kelly (ír)
Gól: Forssell (86.), illetve Szalai (49.), Dzsudzsák (94.)
Sárga lap: Väyrynen (41.), illetve Lipták (37.), Elek (88.)
Finnország: Jääskeläinen – Pasanen, Heikkinen, Hyypiä, Moisander – R.Eremenko, Sparv (Litmanen, 71.) – Porokara (A.Eremenko, 71.), Väyrynen, Sjölund (Kuqi, 81.) – Forssell
Magyarország: Király – Vermes, Juhász, Lipták, Laczkó (Vanczák, 87.) – Vadócz (Pintér, 75.), Elek – Rudolf (Koman, 46.), Gera, Dzsudzsák – Szalai

Gólok:
49. perc: Koman indult meg a jobb oldalon, kiváló ütemben ugratta ki Szalait, aki eltolta a labdát a rosszul kifutó finn kapus mellett, majd 18 méterről az üres kapuba helyezett (0-1).
86. perc: Alexei Eremenko ívelt Forssellhez, aki betört a tizenhatoson belülre, majd Király mellett laposan a hálóba lőtt (1-1).
94. perc: Elek iramodott meg középen, Dzsudzsákhoz passzolt, aki a 16-os bal oldalán tolt egyet a labdán, majd 14 méterről ballal kilőtte a bal alsó sarkot (1-2).

A csoport állása:
1. Magyarország 9 pont/4 mérkőzés (12-4), 2. Hollandia 9/3 (8-1), 3. Svédország 6/2 (8-0), 4. Moldva 3/3 (3-3), 5. Finnország 0/3 (2-6), 6. San Marino 0/3 (0-19)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik