Élet-Stílus

Nem tudni, mi okozta az NHL-kapus ájulását

Egyelőre nem derült ki, hogy miért esett össze eszméletlenül meccs közben Ondrej Pavelec, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Atlanta Thrashers kapusa.

A cseh kapus pénteken, a Washington Capitals ellen 4-2-re megnyert mérkőzés harmadik percében esett össze, minden előzmény nélkül háttal a jégre zuhant – jóllehet addig egyszer sem kellett védenie; amikor elájult, a játék éppen az ellenfél kapujánál zajlott.

Ondrej Pavelecet mintegy 10 percen át elsősegélyben részesítették a jégen, majd sietve kórházba szállították, ám tesztjei negatív eredményt hoztak, az eszméletét visszanyerve pedig már az ominózus mérkőzés végeredményéről, góljairól érdeklődött.

Az összeesés következtében kisebb agyrázkódást szenvedett hálóőrt vasárnap elhagyhatta a kórházat, ugyanakkor egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi áll az eszméletvesztés hátterében. Ezért aztán további vizsgálatokat végeznek el rajta.

Az Atlanta Thrashers sérültlistára tette Pavelecet, Chris Mason kapus cseréje pedig a farmcsapatból felvitt Drew MacIntyre lesz addig, amíg a 23 éves cseh rendbe nem jön.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik