Élet-Stílus

Hypo-veréssel kezdett a Debrecen

A története első Bajnokok Ligája-csoportmérkőzését játszó DVSC-Korvex izgalmas csatában 22-21-re verte meg a nyáron meggyengült osztrák Hypo NÖ-t.

Remekül kezdte a meccset a Debrecen, és a 9. percben már 6-1-re vezetett. Különösen Kazai élvezte a játékot, mert ebben a szakaszban háromszor is eredményes volt. Időt kért a nyáron alaposan meggyengült Hypo NÖ, és negyedóra után már 6-4 állt a 2500 nézőt vonzó Főnix Csarnok eredményjelzőjén.

Erre volt válasza a DVSC-nek, és sorozatban négyszer köszönt be, a különbség pedig a szünetig megmaradt. A második félidő két Hypo-góllal indult, ám amikor a hazaiak is “kijöttek az öltözőből”, visszaállt a rend (39. p: 16-10). A vendégek légiósai összeszedték magukat, és az egyre jobban záró védelem labdaszerzései után fokozatosan csökkent a különbség.

Negyedórával a vége előtt már csak 17-16-re vezetett a DVSC. Köstner Vilmos vezetőedző időt kért, és több poszton cserélt. A közönség “Harcoljatok! Harcoljatok!” buzdítással próbált erőt adni a játékosoknak.

A Hypo viszont egyenlített (48. p: 18-18), ám a lélektanilag fontos vezetést nem tudta átvenni. Bulath és Juhász válaszolni tudott, azonban Szabó ziccert rontott. Ismét feljavult a védelem, az osztrákok kilenc perc alatt csak kétszer tudtak betalálni. Mivel a harmadik DVSC büntető is kimaradt, megint egyenlő lett a hypos Léránt Vivien szerencsés találatával (21-21).

A hajrában Bognár villant, és mivel az osztrákok elhibázták utolsó lövésüket, nem maradt el a sikeres magyar nyitány. Mivel a kvartett másik összecsapásán a német HC Leipzig nyert a spanyol Itxako Navarra otthonában, kijelenthető, hogy a debreceniek a következő fordulóban a legerősebb ellenfelükhöz utaznak. A lipcsei találkozót rendhagyó módon nem hétvégi napon, hanem szerdán rendezik meg.

Női BL, B-csoport, 1. forduló:
DVSC-Korvex – Hypo NÖ (osztrák) 22-21 (13-7)
A csoport másik mérkőzésén:
Itxako Navarra (spanyol) – HC Leipzig (német) 23-24 (12-14)
A csoportokból az első két helyezett jut a középdöntőbe.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik