Élet-Stílus

Nadal a kiesés szélén táncolt

A világelső Rafael Nadal nagy csatában, meccslabdát hárítva győzte le a szerb Viktor Troickit, ezzel bejutott a Tokióban zajló férfi tenisztorna döntőjébe.

A spanyol játékos nagy küzdelemben, két rövidítésben megnyert szettel került be a tokiói tenisztorna döntőjébe. A világranglistán 54. szerb teniszező a második játszmában 6:4-gyel egyenlített, majd a döntő „menetben” 6:5-nél a találkozóért adogathatott.

A 24 éves játékos közel járt ahhoz, hogy legyőzze a favorit Nadalt, aki ellen az előző három meccsükön még csak szettet sem tudott nyerni, de a döntő pillanatokban megremegett a keze. Troicki kettős hibát vétett, elhibázott egy könnyűnek tűnő röptét és egy tenyerest is a hálóba küldött, majd a rövidítésben meccslabdát rontott…

„Az első szettben nem ment rosszul a játék, a folytatásban azonban nem tudtam megfelelően koncentrálni. A ilyen fárasztó szezon végén előfordul az ilyesmi, miután végig nagy nyomás alatt teniszeztem. A lényeg, hogy ott vagyok a döntőben” – mondta Nadal, aki a francia Gael Monfilsszal csap össze a tornagyőzelemért Tokióban.

A spanyol világelső múlt héten Bangkokban szerepelt, ahol az elődöntőben volt kénytelen búcsúzni, miután három szettben kikapott honfitársától, Guillermo Garcia-Lopeztől.

Tokió, férfi torna, elődöntő:
Nadal (spanyol, 1.)-Troicki (szerb) 7:6 (7-4), 4:6, 7:6 (9-7)
Monfils (francia, 5.)-Stepanek (cseh) 6:3, 6:3

További eredmények

Ajánlott videó

Olvasói sztorik