Élet-Stílus

Megsérült a Nationalelf ásza

Bokasérüléssel bajlódik Mesut Özil, a német válogatott labdarúgója, így kérdéses a szereplése Kazahsztán elleni, keddi Európa-bajnoki selejtezőn.

A Real Madrid 21 éves középpályása pénteken gólt szerzett a törökök ellen 3-0-ra megnyert Európa-bajnoki selejtezőn, de örömébe üröm is vegyült, miután bokasérülést szenvedett, emiatt kérésessé vált a szereplése a keddi, Kazahsztán elleni találkozón.

A német szövetség (DFB) szombati közlése szerint Özilnek zúzódása van, a vasárnapi gyakorláson aligha vesz részt, ugyanakkor a tervek szerint elutazik a válogatottal Asztanába, s a hétfőn esedékes vizsgálatok után döntenek majd a szerepeltetéséről.

„Még mindig nagyon fáj, de bízom abban, hogy hatásos lesz a kezelés, mert mindenképpen játszani szeretnék” – mondta a világbajnoki bronzérmes futballista.

Özil török szülők gyermeke, ezért különleges volt számára a pénteki, berlini találkozó, még úgy is, hogy a vendégszurkolók majdnem minden labdaérintésénél kifütyülték.

„Igyekeztem nem figyelni a szurkolói megnyilvánulásokra, a játékra koncentráltam. Fantasztikus volt betalálni ezen a találkozón, és előre ugyan nem határoztam el, de török származásom miatt nem akartam túlzásba vinni az ünneplést” – tette hozzá Özil.

A német válogatott még hibátlan az Európa-bajnoki selejtezőcsoportjában, három mérkőzésen tíz gólt szerzett és mindössze egyet kapott. A keddi ellenfél, Kazahsztán ugyanakkor pont és rúgott gól nélkül az ötödik helyen áll az A betűjelű szextettben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik