Élet-Stílus

Kenesei gyanúsított lehet a bundaperben

A sportnapilap értesülései szerint Kenesei Krisztián, a Haladás csatára akár gyanúsítottá is válhat a fogadási ügyekkel foglalkozó bochumi perben.

A Nemzeti Sport cikke szerint Kenesei Krisztián neve szerepel a fogadási ügyekkel foglalkozó, héten kezdődött bochumi per vádiratában. A hír megerősítette a bíróság helyettes szóvivő je, Thorsten Wienecke is, aki elmondta, a 29-szeres válogatott labdarúgó az Újpest-Honvéd (3-0) mérkőzés kapcsán kerül szóba a vádiratban.

A lap bochumi rendőrségi forrásokból megtudta, hogy per vádlottjainak lehallgatott telefonbeszélgetéseiben fordult elő Kenesei neve, aki akár gyanúsítottá is válhat az ügyben.

Ennek lehetőségét Wienecke sem zárta ki, mint mondta, az ügy további alakulása attól függhet, milyen vallomást tesznek a gyanúsítottak a bíróság előtt – írta a Nemzeti Sport.

Az Újpest-Honvéd meccs kapcsán Kenesei esetleges érintettsége azért lenne érdekes, mert bár a csatár számos klubban megfordult, az érintett csapatokban nem játszott…

Egyébként a fent nevezett mérkőzés mellett ugyanabból a fordulóból további három magyar bajnoki is érintett lehet a bundabotrányban – írta pénteken az Index.hu. Állítólag az április 25-én lejátszott Debrecen-Kecskemét (3-1), Szombathelyi Haladás-REAC (1-0), Zalaegerszeg-Vasas (3-1) találkozók is szerepelnek a büntetőeljárásban.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) korábban a több mint negyven gyanús mérkőzés közé sorolta a svájci Young Boys és a Debrecen UEFA-kupa-összecsapását, valamint török Fenerbahce és a Budapest Honvéd Európa Liga-selejtezős találkozóját is.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a nyomozás érdekeire hivatkozva továbbra sem kíván személyeket, csapatokat vagy mérkőzéseket megnevezni a bundabotrányban.

A mintegy kilenc európai országot – köztük Magyarország is – érintő a bundaügynek egyébként már van magyar, illetve hazánkban futballozó „áldozata” is. Mészáros Norbertet 2011 végéig, a montenegrói Vukasin Polekszicset 2012. június 30-ig tiltotta el az UEFA, miután a bajnok és kupagyőztes Debrecen védője, illetve kapusa nem tett eleget a jelentési kötelezettségének, amikor megpróbálták őket megvesztegetni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik