Élet-Stílus

Helyén kell kezelni San Marino kiütését

Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint nem szabad túlértékelni a vendég San Marino elleni sima, 8-0-ás győzelmet.

„Természetesen örülünk a három pontnak és a nyolc gólnak, de már a finnek elleni találkozóra koncentrálunk, egészen más felfogásban kell pályára lépnünk, s nem csak a támadásra, hanem a védekezésre is nagyon kell figyelnünk – mondta a szakvezető. – Jól esett, hogy a San Marinó-i kapitány szerint a svédekkel versenyben lehetünk a csoport második helyéért, de a realitás nem ez, ugyanakkor nagyon szeretnénk odaérni.”

A kapitány hozzátette, az összesen öt gólt szerzett csatárok, Rudolf Gergely és Szalai Ádám teljesítménye örömteli, mindketten jól és kreatívan futballoztak. Egervári szerint meccshiánnyal küzdő Gera Zoltánnak, a csapat kapitányának is jót tett az összecsapás, rengeteget dolgozott, sokat segített társainak a támadások vezetésében, s gólt is lőtt.

„Végig magabiztosak és kezdeményezők voltunk, és a harmadik gólunk után már biztos voltam benne, hogy itthon tartjuk a három pontot” – árulta el a szakember.

A válogatottban először kezdő, mesterhármast jegyző Szalai elmondta, egész életében emlékezni fog erre a találkozóra, a nagy arányú siker pedig az egész gárdának jót tett.

„Nem az én tisztem eldönteni, hogy kezdő leszek-e a finnek ellen, ez a szövetségi kapitány dolga. Nem szabad túlbecsülni ezt a győzelmet, Finnországban egy sokkal felkészültebb együttes vár ránk” – jelentette ki a Bundesliga-első Mainz támadója.

Magyarország-San Marino 8-0

„Nagyon erős, jó felépítésű, gyors csatár, remélem, hogy rengeteg gólt szerez még a nemzeti csapatban” – dicsérte a mesterhármast elérő „kollégáját” Gera Zoltán, aki nagyon örült a tízezres közönségnek, valamint Rudolf és Szalai szép góljainak.

„Ádám hasonlóan kezdte, mint én, sőt, megelőzött, hiszen én a hatodik találkozómon lőttem hármat San Marinónak, neki ez a negyedik meccsen összejött” – tette hozzá.

A csereként beállt Vadócz Krisztián elárulta, természetesen minél előbb szerettek volna betalálni a San Marinó-i együttes kapujába, és a 10. percben, Rudolf fejesgólja után megnyugodott a csapat. „Az elején picit meglepett minket, hogy egy szöglet után eljutottak a kapunkig, de aztán sikerült átvennünk a kezdeményezést, és az első gól után már minden úgy alakult, ahogyan elterveztük” – mondta az Osasuna középpályása.

A magyar labdarúgó-válogatott kedden Finnországgal találkozik Helsinkiben.

Eb-selejtező, E csoport:
Magyarország-San Marino 8-0 (4-0)
Gól: Rudolf (10., 25.), Szalai (18., 27., 48.), Koman (60.), Dzsudzsák (89.), Gera (93., 11-esből)
Kiállítva: Valentini (91., San Marino)

Moldova-Hollandia 0-1 (0-1)
Gól: Huntelaar (37.)

Az állás:
1. Hollandia 9 pont/3 mérkőzés
2. Svédország 6/2 (8-0)
3. Magyarország 6/3 (10-3)
4. Moldova 3/3
5. Finnország 0/2 (1-4)
6. San Marino 0/3 (0-19)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik