Élet-Stílus

Ruhák a sörgyárból – van aki issza, van aki hordja

Extrém helyszín nélkül talán már nincs jó divatbemutató.

Egy sörgyár mindenképp szokatlan környezetnek bizonyul. Szeptember végén erre sor került a sör mellett, a Dreher Sörgyárban, ahol lelkes divattervezők mutatták be az újrahasznosítható hulladékokból készült ruháikat.

A “Fogyaszd mértékkel” kampány keretein belül 7 fiatal divattervező (Farkas Lilla, Géczi Anna, Hecedorfer Tímea, Nagy Eszter, Kocsi Mónika, Mogony Brigitta, Szépligeti Ágnes) mutathatta be ruhakölteményeit a nagyérdeműnek, hogy a kontrollált ivászat mellett a tudatos környezetvédelemre is felhívják a figyelmet. A modelleken csak a cipők nem voltak újrahasznosítható alapanyagokból. A ruhák anyagát többnyire a papír, a sörösüvegen fellelhető embléma és a címke ihlette. Vagy épp egy nejlonzacskó. De nem rettentek vissza a bátor alkotók a sörösüveg kupakoktól, vagy a sörös rekeszből applikált szoknya abroncstól sem. A felvonuló darabokra szavazni lehetett, így a dobogóra Kiss Orsolya által bemutatott lábszárvédős fehér mini ruha tervezője léphetett.

A részegítő látvány és ötlet mögött megbújó idea is értékelhető volt a szervezőktől, mivel napjaink leginkább követendő divathullámára hívták fel a figyelmet. Ami nem más, mint a környezettudatos élet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik