Élet-Stílus

Fradi-Devecser meccs szerveződik

A Devecser SE jótékony célú labdarúgó mérkőzésre hívja a Fradit. A kérés írott formában ma este érkezik az Üllői útra, döntést a jövő hét elején hoz Prukner László szakmai igazgató.

A Devecser SE jótékony célú labdarúgó mérkőzésre hívja a Fradit – tudtuk meg Heizler Gábortól, a Veszprém megyei bajnokságban szereplő csapat szakosztályvezető menedzserétől.

Heizler egy reggeli rádióműsorban még arról beszélt, örömmel venné, ha a Ferencváros fölajánlaná a vidéki vendégszereplést. Délelőtt hívtuk a Fradit, de ott akkor még nem hallottak az ötletről. Eztán beszéltünk a devecseri menedzserrel, aki elmondta, hamarosan telefonon jelezi szándékát, és ígérte, estig írásban is eljuttatja kérését az Üllői útra.

Féderer Andrea, a Ferencvárosi Labdarúgó Zrt. kommunikációs igazgatója a FigyelőNetnek elmondta: amennyiben írásbeli kérés érkezik a csapathoz, Prukner László szakmai igazgató (képünkön) várhatóan már a jövő héten dönt az ügyben. Tudva, hogy a Fradi az árvízkárosultakért is játszott a közelmúltban Edelényben, most is vélhetően pozitív lesz a döntés.

Amúgy: a Ferencvárosi Torna Club 400 ezer forintot ajánlott fel a vörösiszap sújtotta károsultaknak, a hokisok vasárnapi meccsük teljes bevételét utalják majd, a kézilabdások pedig következő hazai mérkőzésükön, október 23-án gyűjtenek a bajba jutottaknak.

A Devecser SE tavaly ötödik lett a megyei bajnokságban. Múlt vasárnap, alig egy nappal a katasztrófa előtt hazai pályán játszottak, 2-1-re győztek Gyulafirátót ellen. A pálya a település legmélyebben fekvő részén található. A katasztrófavédelmisek egyelőre nem engedtek be senkit a területre, ennek ellenére az egyik focista „az erdőn keresztül belógott”.

összefocizzák

A Győri ETO az NB II-es Ajka ellen
játszik jótékonysági meccset az iszapkatasztrófa áldozatainak
megsegítésére; a meccs bevételét a Quaestor Rt. megduplázza.

A Mezey
György vezette Videoton jövő szerdán magával a Devecserrel játszik, a
teljes bevétel a vendégeké lesz.

„A kétszintes öltözőkben két méter húsz centi magasságig ért a vörösiszap – meséli Heizler Gábor a csapattárstól hallottakat. – Odalett az összes felszerelés, a cipők, a labdák, az igazolások, még a fűnyíró is. Az ár elvitte a pálya melletti korlátokat, a labdafogó hálókat, sőt az egyik kaput is.”

Közeli települések csapatai már felajánlották: a Devecser SE játszhatja náluk a hazai mérkőzéseit.

Ha összejön a Fradi vendégszereplése, azt Ajkán, Veszprémben, esetleg Tapolcán szeretné játszani a devecseri csapat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik