Élet-Stílus

Európa legjobbja jobb volt az NBA-bajnoknál

Az Euroliga-győztes Barcelona négy ponttal legyőzte az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) címvédő Los Angeles Lakers csapatát.

Az NBA Europe Live sorozat zárómérkőzését óriási várakozás előzte meg a katalán fővárosban, s nem elsősorban a szupersztár Kobe Bryant érkezése miatt. A helyi nézők legfőképp Pau Gasol, a Lakers másik sztárja miatt voltak izgatottak. A világbajnok kosaras ugyanis szülővárosába tért most vissza, hogy volt csapata ellen játsszon.

Gasol nem is okozott csalódást, 24 ponttal zárt, igaz, a második félidőben mindössze egy mezőnykosarat dobott. Bryant ezúttal többet mutatott magából, mint hétfőn, Londonban a Minnesota ellen: a térdműtéten átesett 32 éves kosaras három nappal korábban hat percet, most viszont 24-et játszott, formája azonban még bőven hagy kívánni valót maga után, úgy zárt 15 ponttal, hogy 15 mezőnykísérletéből csupán kettő volt jó…

„Kobe még nincs kész a játékra, de nem akart csalódást okozni a nézőknek” – nyilatkozta a legjobb játékosával kapcsolatban Phil Jackson, a Los Angeles Lakers főedzője.

A találkozót a Barcelona negyedik negyedben mutatott kiváló játéka döntötte el, amihez persze nagyon kellett, hogy a harmadik negyed közepén még 12 pontos hátrányban álló katalán együttes, a szakasz végén jól hajrázzon, és két pontra zárkózzon fel.

Az NBA Europe Live első mérkőzésén a New York Knicks 125-113-ra győzte le az Olimpia Milanót Olaszországban, majd a Minnesota Timberwolves verte 111-92-re a Lakerst Londonban. Szerdán aztán a Minnesota 106-100-ra nyert a Knicks ellen Párizsban.

NBA Europe Live:
Barcelona-Los Angeles Lakers 92-88

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik