Élet-Stílus

Terjedőben a biofodrászat

Magyarországon mostanság terjednek el azok a szalonok, ahol kizárólag természetes anyagokkal kényeztetik a vendéget.

Arra a kérdésre, hogy egy bio-szalon, mitől lesz bio nem egyszerű válaszolni. Ennek oka, hogy nem létezik még olyan egységes normarendszer, ami alapján minősíteni lehetne a szalonokat. A bio jelző legtöbbször a hajvágás, hajápolás illetve hajformázás témaköréhez kapcsolódik és azt jelzi, hogy az adott szalonban, nem használnak olyan készítményeket, amelyek szennyeznék a környezetet, roncsolnák a hajat, vagy irritálnák a fejbőrt.

Az olyan műveleteket, mint a hajfestés, vagy a tartós hullám, persze sokkal nehezebb kivitelezni természetes anyagokból, ám mégsem lehetetlen. Annak pedig, hogy terjednek a kímélő, bőrbarát kozmetikumok, nemcsak a vendégek örülhetnek, hanem a fodrászok is, hiszen ők azok, akik sokat érintkeznek a bőrt kikezdő anyagokkal. Főleg a fiatal fodrászok esetében fordulnak elő bőrpanaszok, amik gyakran olyan súlyosak, hogy az illetőt pályaváltásra kényszerítik.

De nem csak a szolgáltatások lehetnek természetesek, a szalon is üzemelhet a környezettudatosságot szem előtt tartva. A BioHair szalonokban például a rendszeres mosást igénylő törölközők helyett újrahasznosított papírból készült kendőt használnak, a munka során keletkezett hulladékot pedig szelektíven gyűjtik.

AJÁNLOTT LINKEK:

Nálunk is terjednek a biofodrászatok (Borsa.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik