Élet-Stílus

Főtáblás a Szolnok

A Szolnoki Olaj a hazai pályán aratott 23 pontos siker után idegenben is legyőzte szerdán a ciprusi Keravnos Nicosia együttesét a férfikosárlabda Eurochallenge selejtezőjében, ezzel feljutott a sorozat főtáblájára.

A kontinentális férfi kupák harmadik vonalának számító Eurochallenge egyetlen magyar résztvevője – amely a 2001-es Korac-kupa után vállalta ismét a megméretést a nemzetközi porondon – egy hete 75-52-re nyert otthon.

A magyar csapat a visszavágón is gyorsan “tisztázta” az erőviszonyokat: Horváth triplával köszönt be, majd a szolnokiak csakhamar 19-9-re elhúztak. Báder csípősérüléssel küszködve is brillírozott, így bár a Nicosia is belelendült, a félidőben 37-38 volt az állás.

Fordulás után a legutóbb a bajnokság 4. helyén végzett Tisza-partiak tartották sovány – ám összesítésben már tetemes – előnyüket a ciprusi kupagyőztessel szemben, és Obadiah Trotter, illetve a 25 pontjával a meccs hősévé előlépő Báder révén végül idegenben is megverték riválisukat.

Pór Péter együttese ezzel bekerült az Eurochallenge legjobb 32 csapatát felvonultató alapszakaszba, melynek során nyolc kvartettben folytatódnak a küzdelmek.

Eurochallenge, selejtező, visszavágó:
Keravnos Nicosia (ciprusi)-Szolnoki Olaj 56-67
(18-23, 19-15, 10-15, 9-14)
A magyar csapat legjobb dobói: Báder 25, Trotter 13, Horváth 10
Továbbjutott: a Szolnok kettős győzelemmel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik