Élet-Stílus

91 éves eltiltás egy kispályás focistának

A francia szövetség (FFF) 91 éves eltiltással sújtott egy teremlabdarúgót, mert az két szervezetnél, két klubban is rendelkezett játékengedéllyel.

Ali Bedredine már tavaly óta küzd a szokatlanul szigorú büntetés ellen, ám a France Soir csak kedden kürtölte világgá a különös esetet. A játékos azért kapta a túlzottan szigorú büntetést, mert a Francia Labdarúgó-szövetség (FFF) égisze alatt működő Champs Futsalnál, valamint az UNCF nevű szervezet egyik egyesületénél is alkalmazásban áll.

„Semmilyen szabály nincs arra, hogy ne játszhatnék mindkét klubban, a két ligának semmi köze nincs egymáshoz. Ez olyan, mintha valakinek megtiltanák, hogy teniszezzen és ússzon is” – érvelt Bedredine. A 31 éves kispályás labarúgó ehhez hozzátette: tavaly a Champs-hoz érkezett egy levél, amelyben az FFF felszólította, hogy döntsön a két szervezet között, ám nem tudott időben válaszolni, mivel a klub nyáron zárva tart.

A 91 éves eltiltás azt jelenti, Ali Bedredine legközelebb 2100-ban, 121 esztendősen játszhatna újra. Ugyanakkor a napokban azzal fordult az FFF-hez, hogy megígéri: többé nem lép pályára két klubban. Az UNCF viszont pert indított a francia szövetség ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik