Élet-Stílus

Platini: bajban az európai labdarúgás

Michel Platini, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöke szerint nincs jó állapotban a kontinens futballja.

„Már a múlt évben jeleztük, hogy súlyos a helyzet, az élvonalbeli klubok fele jelentős adósságokat halmozott fel. A 2009-es adatok első elemzése alapján pedig úgy tűnik, azóta sem javult a helyzet, így szükségessé vált a beavatkozás” – mondta Platini, aki szerint az 53 tagszövetség mindegyikénél fellelhető a probléma valamilyen mértékben.

A helyzet javulását a bevételek és kiadások egyensúlyát célzó, szankciókat is kilátásba helyező, tavasszal elfogadott új szabályozástól várja, illetve attól, hogy a Jean-Luc Dehaene elnökölte szakbizottság az eddigieknél szigorúbb ellenőrzést folytat majd.

„Lényeges, hogy a klubok kezdjék meg kiadásaik kontroll alatt tartását, ha nem akarnak súlyos nehézségekkel szembenézni néhány éven belül. Az ellenőrző bizottság szigorú lesz, sőt már most az. Elég csak a Mallorca Európa Ligából történt kizárására gondolni, ami azért következett be, mert a klub nem tartotta tiszteletben a licencrendszer pénzügyi kritériumait” – tette hozzá a játékosként Európa-bajnok sportvezető.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik