Élet-Stílus

Kiütéssel nyert a Real Madrid – videó

A Real Marid simán, 6-1-re győzte le a vendég Deportivo La Corunát, ezzel megelőzte a címvédő Barcelonát spanyol labdarúgó-bajnokságban.

„Még nem a miénk a világ legjobb csapata, mert 6-1-re legyőztük a Deportivo La Corunát. A csapatépítés időszakában vagyunk, és sem a magabiztos győzelem, sem a közönség tapsa nem hiteti el velem, hogy a munkánkat befejeztük, sok még a dolgunk” – mondta José Mourinho, a Real Madrid szakvezetője, miután csapata csúnyán helyben hagyta a sereghajtó, eddig pontból és rúgott gólból is hármat számoló galíciai gárdát, amelynek a kapujába hat forduló alatt összesen 11-szer találtak be az ellenfelek.

A Real Madrid fél tucat góllal rukkolt elő ellene vasárnap este a Bernabeuban. Cristiano Ronaldo foglalta keretbe a meccset azzal, hogy a 4. percben fejjel, majd nem sokkal a vége előtt egy remek megindulást követően „köszönt be”. A három pont sorsa egyébként gyorsan, bő félóra elteltével követően eldőlt, Gonzalo Higuaín gyors egymásutánban Özilnek és Di Maríának is kiosztott egy gólpasszt, majd a második félidő elején maga is betalált: egy sakk-mattra kijátszott akció végén, Sergio Ramos átadása után közelről helyezett az üres kapuba. Castro 60. percben szerzett öngóljával (a jobb alsóba lőtt…) már 5-0-ra vezetett a Real, de a Deportivónak ezek után legalább a szépítés összejött.

Az eddigi legsimább győzelmével a királyi csapat a Barcelona elé került a tabellán, jelenleg a harmadik helyen áll, két pont a hátránya az éllovas Valenciával szemben, miközben a BL-ben egyelőre hibátlan.

Vasárnap este helyi újságírók azt tudakolták José Mourinhónál, hogy szerinte a 6-1-es győzelemmel elhallgattatta-e a kritikusait. „Ha valakinek kétségei vannak egy olyan edzővel kapcsolatban, aki olyan sikereket tud felmutatni, mint amilyeneket én, akkor illene elmagyarázni, hogy vajon kik dolgozhatnak Spanyolországban?!” – válaszolt sajátos stílusában a portugál tréner, aki korábban az FC Portót, majd idén az Intert is az európai labdarúgás csúcsára vezette – és már a Real Madriddal is nekivágott a meredeknek…

Pedro kidőlt

Három hétig lesz harcképtelen Pedro, a Barcelona spanyol válogatott labdarúgója, miután izomszakadást szenvedett a bal combjában a Real Mallorca elleni bajnokin.


Primera División, 6. forduló:


Real Madrid-Deportivo La Coruna 6-1 (3-0)


Gól: C. Ronaldo (4., 89.), Özil (24.), Di Maria (34.), Higuain (53.), Castro (60., öngól), ill. Rodriguez (78.)



Korábbi eredmények:

Barcelona-Real Mallorca 1-1
Sevilla-Atlético Madrid 3-1
Getafe-Herculés 3-0
Osasuna-Levante 1-1
Almería-Málaga 1-1
Villarreal-Racing Santander 2-0
Real Zaragoza-Sporting Gijón 2-2
Real Sociedad-Espanyol 1-0
Valencia-Athletic Bilbao 2-1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik