Élet-Stílus

Az Inter és a Juve a Lazio kezére játszott

Sok helyzet, gól egy sem: a derby d'Italia, azaz az Inter és a Juventus összecsapása gól nélküli döntetlennel zárult, s ennek legjobban Rómában örültek: a Lazio ugyanis vezeti az olasz bajnokságot.

A nagy fogadkozások ellenére az első félidő az óvatosság jegyében csordogált, egyik csapat sem vállalta túl magát. Az első kísérletre a 12. percig kellett várni, ekkor Sztankovics jó 28 méterről lőtt, ám Storari könnyedén hárított.

Mezőnyben a bajnok volt az aktívabb, ám mégis inkább a Juventus elképzelései érvényesültek, s a torinói kontrák a szünet közeledtével egyre veszélyesebbekké váltak. A félidő derekán Kraszics két helyzete okozott galibát az Inter védelmében, s a szerb a 32. percben „gólpasszt” adott, más kérdés, hogy a labdát a kapuba juttató Iaquinta lesen állt.

Két perccel korábban a milánói gárda cserére kényszerült: a megsérült Biabiany helyére a nem túl egészséges Milito érkezett, s az argentin jó katalizátornak bizonyult, erősödött az addig takaréklángon pislákoló hazai támadások intenzitása. Előbb Cambiasso bombázott Storari kesztyűjébe, majd Milito lépett el Chiellini mellől, ám már nem tudott rendesen beleérni Eto’o átadásába.

Térfélcsere után ismét a kezdésre jellemző eseménytelenség ült tort, szűk negyedóra elteltével viszont ismét Kraszicson volt a sor: a szélső két remek csel után tesztelte Julio Cesart, a másik oldalon Sneijder lapos lövését tornászta ki Storari. A 67. percben kimaradt a meccslabda – avagy Storari védett bravúrral Maicón alig háromméteres fejesénél.

Inter-Juventus – összefoglaló:


A hajrára egymást követték a helyzetek a két kapu előtt, ám Quagliarella és Del Piero, illetve Milito is hibázott: maradt a gól nélküli döntetlen, melynek eredményeként az Inter a második helyre szorult, a Juve a hetedik, de lemaradása csak öt pont a Lazióval szemben.

Serie A, 6. forduló:
Inter-Juventus 0-0
Milánó, San Siro, 70 ezer néző. Vezette: Banti
Inter: Julio Cesar – Maicon, Lúcio, Cordoba (Santon, 46.), Chivu – Sztankovics, Cambiasso – Biabiany (Milito, 30.), Sneijder, Coutinho – Eto’o.
Juventus: Storari – Grygera, Bonucci, Chiellini, De Ceglie (Motta, 46.) – Kraszics, Melo, Aquilani (Sissoko, 81.), Marchisio – Iaquinta (Del Piero, 64.), Quagliarella.

Az élcsoport:
1. Lazio 13 pont, 2. Inter 11 (8-3), 3. Napoli 11 (12-8), 4. Milan 11 (8-4), 5. Chievo 10, 6. Brescia 9, 7. Juventus 8 (12-9), 8. Palermo 8 (10-9)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik