Élet-Stílus

Újra nyert Cannes-i díjazottunk

admin
admin

2010. 10. 03. 15:13

A kritikusok által odaítélt két díj egyikét nyerte el Zürichben Kocsis Ágnes Cannes-ban is díjazott Pál Adrienn című filmje.

Erre szombat este került sor, a 6. zürichi filmfesztiválon, amelyen az összes díjat európai alkotások söpörték be. A svájci filmes újságírók szövetsége azzal indokolta döntését, hogy Kocsis Ágnes filmje “mélyérzelmű portré egy ápolónőről, aki a halállal szembesülve visszatalál az életbe”.

A Pál Adrienn valóban Piroska, egy “túlsúlyos, érzéketlenné vált ápolónő” története, “aki nem tud ellenállni a krémes süteményeknek. Mivel az elfekvő osztályon dolgozik, az életét körbefonja a halál. “Egy napon útra kel, hogy megkeresse régen elvesztett gyerekkori barátnőjét. Miközben az emlékeit próbálja összegyűjteni, ellentmondásos utazásra indul a saját és azok emlékezetében, akikkel útja során találkozik” – áll a filmunió közleményében.

Interjú Kocsis Ágnessel

A fődíjakat a szerb Srdjan Koljevic A törött orrú nő, a német Florian Cossen Das Lied in mir (A bennem lakozó dal) című játékfilmje, illetve a dán Janus Metz Armadillo című dokumentumfilmje kapta.

Az Arany Ikonnal elismert alkotások 20 ezer svájci frank pénzjutalmat kapnak, ezen kívül 44 700 euróval támogatják svájci forgalmazásukat.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.