Élet-Stílus

Mourinho nem lesz angol kapitány

José Mourinho, a Real Madrid trénere újságírók kérdésére elmondta, soha nem akar az angol válogatott kispadjára ülni.

A 47 éves tréner a BBC-nek nyilatkozva kifejtette, nem tervezi, hogy 2012-ben, amikor a jelenlegi szövetségi kapitány, Fabio Capello szerződése lejár, átvenné az angol válogatottat. Mourinhót az angol sajtó már azóta kapcsolatba hozza a szövetségi kapitányi címmel, amióta sikereket ért el a Chelsea csapatával.

“Úgy gondolom, a nemzeti együtteseknél a szövetségi kapitánynak is abból a nemzetből kell kikerülnie: az angoloknál angolnak, a portugáloknál portugálnak kell lennie” – nyilatkozta Mourinho. “Egy nap majd Anglia ellen játszik az én portugál válogatottam, de erre még sokat kell várni.”

Mourinho kijelentette, szeretne a portugál válogatott kispadjára kerülni, de egyelőre még nem látja elérkezettnek az időt arra, hogy a klubvezetés helyett egy válogatottat irányítson.

A Porto, a Chelsea és az Inter volt trénerét már felkérték, hogy a 2012-es Európa-bajnokságon vezesse a portugál nemzeti tizenegyet. Bár akkor úgy tűnt, elvállalja az állást, ám végül mégis inkább a Real Madridhoz szerződött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik