Élet-Stílus

Kikapott a Szeged Minszkben

A már hat góllal is vezető Pick Szeged 33-29-es vereséget szenvedett szombaton a fehérorosz Dinamo Minsz otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 2. fordulójában, így nehéz helyzetbe került a továbbjutásért folyó küzdelemben.

A meccset két szegedi gól vezette be, ám rövid időre fordítani tudtak a hazaiak (10. perc: 4-3). Ezután beindult Skaliczki László vezetőedző alakulata, meglépett 10-6-ra, és ekkor időt kértek a fehéroroszok. A lendület nem tört meg, a 25. percben már 15-9-re vezetett a Pick. Zubai kiállítása alatt viszont sikerült megfeleznie a hátrányt a Minszknek.

A második félidőt jobban kezdték a hazaiak, előbb feljöttek 19-18-ra, majd egyenlítettek (21-21), aztán Skaliczki időkérése után megszerezték a vezetést is (23-22). Lékai duplája és Törő révén jött az újabb fordulat.

Ettől nem nyugodott meg a Szeged, hanem változatlanul sok hibával játszott, még ziccert és büntetőt is hibázott. Hat és fél perccel a vége előtt 29-26-ra ment el a Dinamo, ebben a szakaszban sem támadásban, sem védekezésben, sem pedig kapusteljesítményben nem jeleskedett a magyar együttes, míg Onufrijenko egyszerűen képtelen volt rontani.

A Szeged a mostani vereséggel nehéz helyzetbe került, és ilyen felvezetés után fogadja jövő vasárnap a dán Aalborgot.

Férfi BL, C csoport, 2. forduló:
Dinamo Minszk (fehérorosz)-Pick Szeged 33-29 (13-16)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik