Élet-Stílus

Juande Ramos Ukrajnába szerződött

Juande Ramos, a Real Madrid és a Tottenham korábbi edzője az ukrán Dnyipro Dnyipropetrovszk csapatához szerződött.

A spanyol tréner négyéves szerződést írt alá az ukrán csapathoz, és Vlagyimir Besszonovot váltja a kispadon, akit az előző hónapban a rossz eredmények miatt távolítottak el a csapattól.

“Ez egy teljesen új tapasztalat lesz számomra. Mindig is úgy gondoltam, hogy a futball nyelve egyetemes” – írta internetes oldalán az 56 éves Ramos. “Komoly feladatok várnak rám, és nagyon vonzónak találom, hogy új lehetőségeket fedezhetek fel a szakmámban.”

Bár a Dnyipro idén a bajnoki címre szeretett volna törni, az eddigi gyenge eredmények miatt egyelőre csak a harmadik az ukrán bajnokságban a Dinamo Kijev és a Saktar Donyeck mögött.

Ramos számos egyesületet vezetett korábban, ám legsikeresebb időszaka egyértelműen a Sevillánál volt 2005 és 2007 között, amikor a csapattal UEFA-kupát és spanyol kupát is nyert. Ezt követően a Tottenhammel megnyerte ugyan a Ligakupát, ám a bajnokságban nyújtott gyenge szereplés miatt kirúgták a csapattól.

Ramos ezt követően hat hónapig vezette a Real Madridot, ám a csapattal elért második hely nem volt elég a hosszabbításhoz. Legutóbb a CSZKA Moszkva csapatát irányította, ám ez mindössze hat hétig tartott, a szezon végén távozott a csapattól.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik