Élet-Stílus

Olasz lapok: nem rettent meg a Debrecen(i)

Az olasz sajtó „láttamozta” a Sampdoria DVSC elleni győzelmét, viszont távolról sem volt elragadtatva a genovaiak által nyújtott teljesítmény láttán.

A La Gazzetta dello Sport tudósításában elsősorban azt emelte ki, hogy „Pazzini ismét betalált”, hangsúlyozva, hogy a válogatott támadónak jót tett, hogy edzője, Domenico Di Carlo visszatért a 4-4-2-es játékrendszerhez. A Sampdoria augusztus 29, azaz a Lazio elleni bajnoki óta (2-0) nem győzött, a csatár pedig legutóbb a Werder elleni BL-selejtező visszavágóján talált a kapuba.

A milánói lap szerint a Debrecen „nem rettent meg, s próbálta kiaknázni, hogy a kipróbált védők közül csak Lucchni kapott szerepet; a magyarok több alkalommal is a szélső védők mögé kerültek, elsősorban Accardo és Cacciatore szenvedte meg a vendégek támadásait”. A sportlap kiegyenlített találkozónak titulálta a csütörtöki mérkőzést, s hangsúlyozta, hogy „Kiss és Czvitkovics lövései veszélyt hordoztak”.

A torinói Tuttosport elsősorban a Juventus manchesteri döntetlenjét boncolgatta, ám a „Samp, viva EuroPazzini” írásában kitért a genovai találkozóra is. „Egy cinikus Sampdoria kihasználta egyetlen lehetőségét, és legyőzte a Debrecent. A Marassiban az első félidő nem eredményezett szép játékot, a játékrész végén Czvitkovics lövése után Curci bravúrjára is szükség volt, s a kapus a szünet után is komolyat védett, újfent Czvitkovics kísérletét hatástalanítva.”

A DVSC-t az olasz lapok közül egyedüliként Debrecennek és nem „Debreceni”-nek tituláló La Stampa szerint „A Sampdoria kiaknázta Pazzini büntetőjét. A csapat ugyan szenvedett egy sort, hisz a Debrecen több alkalommal is veszélyesen támadott, ám Curci kiválóan őrizte kapuját”.

A La Repubblica úgy vélte, hogy „a Samp megszakította bő egy hónapos nyeretlen szériáját, s így győzelemmel búcsúzott a szeptembertől. Pazzini és csapata sem volt kiemelkedő, de a győzelem visszaadhatja a genovaiak hitét.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik