Élet-Stílus

Olasz meló: komoly teszt előtt a Loki

Alaposan megfogyatkozva várja a csütörtöki Európa Liga-mérkőzését a Debreceni VSC labdarúgócsapata, amely ezúttal az olasz Sampdoria vendége lesz.

A magyar bajnoknak amúgy is kevés az esélye a pontszerzésre Genovában, úgy viszont különösen, hogy Kabát Péter eltiltás miatt nem játszhat, Komlósi Ádám és Farkas Balázs sérüléssel bajlódik, Máté Péter pedig beteg.

Csütörtökön 19 órakor kezdődik a mérkőzést, amely után nem indul rögtön vissza a magyar gárda, hanem még egy éjszakát Genovában tölt, és csak pénteken tér haza.

élő: story tv

A magyar bajnok Sampdoria elleni csütörtöki mérkőzését – ahogy a debreceniek többi EL-találkozóját is – Magyarországon a Story TV közvetíti élőben.

Amiben bízhat a Loki, hogy riválisa is gyengén kezdte az otthoni bajnokságot. A genovaiak öt forduló során mindössze hat pontot gyűjtöttek, pedig többre hívatottak, már csak abból kiindulva is, hogy az olasz labdarúgás jelenleg legjobb formában futballozó és legkreatívabb játékosa, Antonio Cassano őket erősíti. Kikapcsolása kulcsfontosságú lesz a Debrecen számára is, már csak azért is, mert bármelyik pillanatban képes megvillanni.

Olasz meló: komoly teszt előtt a Loki 1

A korábban fenegyereknek tartott játékmester ráadásul rendkívül jól összedolgozik a pályán a szintén válogatott Giampaolo Pazzinivel, aki nagyrészt az élményszámba menő passzaival őt kihagyhatatlan helyzetekbe hozó társának köszönheti, hogy a Serie A előző kiírásában 19 gólig jutott.

A Sampdoria, amely Koman Vladimir révén magyar játékost is pályára küldhet a Debrecen ellen, a Bajnokok Ligájában kezdte idei szereplését és alig pár másodpercen múlt, hogy ott is folytassa. A genovaiak hazai pályán 3-0-ra vezettek a Werder Bremen elleni visszavágón, amikor a rendes játékidő utolsó pillanataiban hosszabbításra mentette a párharcot a német gárda, majd a ráadásban a továbbjutást érő gólt is megszerezte. Az Európa Ligában 1-1-es döntetlennel rajtolt az olasz csapat a PSV Eindhoven vendégeként, a hazaiaknál Dzsudzsák Balázs hosszabbításban szerezte az egy pontot érő gólt.

A Sampdoria nemcsak jelenleg számít meghatározó együttesnek, hanem az Attilio Lombardóval, Gianluca Pagliucával és Gianluca Viallival fémjelzett alakulat a 80-as évek végén, a 90-es évek elején is az volt, sőt, akkor az európai élmezőnybe tartozott. A genovai alakulat 1989-ben a Barcelonától kikapott a KEK-döntőben, de egy évvel később megnyerte ugyanezt a sorozatot. 1991-ben megnyerte története egyetlen bajnoki címét, s a BEK-ben magyar együttessel is találkozott: a Honvéd hazai pályán 2-1 legyőzte a Sampdoriát, majd Genovában 3-1-re maradt alul a végül döntőig menetelő olasz bajnokkal szemben.

Olasz meló: komoly teszt előtt a Loki 1

A Sampdoria-DVSC találkozón cseh játékvezetői hármas dirigál majd. A vezetőbíró a 34 éves Libor Kovarik lesz, akit hazája szövetsége 2006-ban terjesztett fel nemzetközi játékvezetőnek, a FIFA bíróinak keretébe.

A csütörtöki program
Európa Liga, csoportkör, 2. forduló:
I csoport:
Sampdoria (olasz)-Debrecen, 19.00
Metaliszt Harkiv (ukrán)-PSV (holland), 19.00
A csoport:
Lech Poznan (lengyel)-Red Bull Salzburg (osztrák), 21.05
Manchester City (angol)-Juventus (olasz), 21.05
B csoport:
Rosenborg (norvég)-Arisz Szaloniki (görög), 21.05
Atlético Madrid (spanyol)-Leverkusen (német), 21.05
C csoport:
Gent (belga)-Lille (francia), 21.05
Sporting (portugál)-Levszki Szófia (bolgár), 21.05
D csoport:
PAOK (görög)-Dinamo Zagreb (horvát), 21.05
Villarreal (spanyol)-Bruges (belga), 21.05
E csoport:
BATE Boriszov (fehérorosz)-Alkmaar (holland), 21.05
Sheriff (moldovai)-Dinamo Kijev (ukrán), 21.05
F csoport:
CSZKA Moszkva (orosz)-Sparta Praha (cseh), 19.00
Palermo (olasz)-Lausanne (svájci), 21.05
G csoport:
Hajduk Split (horvát)-Anderlecht (belga), 19.00
Zenit (orosz)-AEK (görög), 19.00
H csoport:
Odense (dán)-Stuttgart (német), 19.00
Young Boys (svájci)-Getafe (spanyol), 19.00
J csoport:
Paris SG (francia)-Karpati Lviv (ukrán), 19.00
Dortmund (német)-Sevilla (spanyol), 19.00
K csoport:
Steaua (román)-Napoli (olasz), 19.00
Utrecht (holland)-Liverpool (angol), 19.00
L csoport:
Rapid Wien (osztrák)-Besiktas (török), 19.00
CSZKA Szófia (bolgár)-Porto (portugál), 19.00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik