Élet-Stílus

Schweinsteiger a Bayern megmentője

A BL-keddi játéknapján a Bayern München és a Real Madrid is hajrában szerzett góllal őrizte meg hibátlan mérlegét. Az előző kiírásban döntős német csapat hőse, a duplázó Bastian Schweinsteiger volt a svájci Bázelben.

Az előző kiírás döntőse, a Bayern München a Bundesligában szenved, jelenleg csak kilencedik, viszont a Bajnokok Ligájában még hibátlan: az AS Roma után az FC Baselt is legyőzte. Más kérdés, hogy a Lokit búcsúztató svájci csapat alaposan megizzasztotta a bajorokat, akiket a szezonban már nem először, a Wolfsburg elleni bajnokin is az utolsó pillanatban győztes gólt szerző, ezúttal duplázó Bastian Schweinsteiger mentett meg.

A Bayern megdolgozott a sikerért

„A Basel első helyzetét kihasználta, és ezek után nagyon nehéz dolgunk volt ellene. A lényeg persze, hogy csak megszereztük a győzelmet, amely különösen fontos a számunkra” – magyarázta a keddi Bajnokok Ligája-partin az 56. és a 89. percben eredményes középpályás. „Nem vitás, alaposan megdolgoztunk a három pontért. Az első félidőben mutatott játékunkra aligha lehetünk büszkék, arra már inkább, hogy jelentősen feljavultunk a szünet után” – tette hozzá a Bayern München kapusa, Hans-Jörg Butt.

A Chelsea kikecmergett a hullámvölgyből

A Bayern München a Mainz elleni botlást, miközben a Chelsea a Newcastle United (Ligakupa) és a Manchester City (Premier League) elleni vereségeit feledtette a legrangosabb európai kupasorozat csoportkörében, amelyben a bajorokhoz hasonlóan kettőből kettő a mérlege, miután 2-0-ra legyőzte a vendég Olympique Marseille-t.

„Az előző héten két vereséget szenvedtünk, és bizony ilyenhez nem vagyunk hozzászokva. Szerencsére éppen a BL-ben sikerült javítanunk. Örömteli, hogy kapott gól nélkül szereztünk három pontot, ezzel megerősítettük helyzetünket a csoport élén” – mondta a védekezés mellett ezúttal gólszerzőként is jeleskedő kapitány, John Terry.

A londoni csapat ugyanakkor csak jobb gólkülönbségének köszönhetően, egyetlen góllal előzi meg az ugyancsak hatpontos, a szlovák MSK Zilinát könnyűszerrel elintéző orosz Szpartak Moszkvát. A Bayern, a Chelsea, a Szpartak mellett az Arsenal, a Sahtar és a Real Madrid mondhatja el magáról, hogy két forduló után két győzelmet számol a BL-ben.

Mourinho már számolgat

A félelmetesnek aligha nevezhető Auxerre-t Ángel Di Mária 81. percben szerzett találatával két vállra fektető királyiak vezetőedzője, José Mourinho már számolgat, és az AC Milan legyőzését tervezi. „Az AC Milan és az Ajax Amsterdam számunkra örömteli pontosztozkodása a mi malmunkra hajthatja a vizet, így az olasz együttes elleni otthoni diadallal már kilenc pontunk lehetne, míg ők csak négyet számlálnának” – tervezgetett a kétszeres BL-győztes portugál szakvezető, aki természetesen az Auxerre-re is kitért.

„A francia csapat nagyon jól megszervezte védelmét, láthatóan feltüzelte a játékosait, hogy a Bajnokok Ligájában játszhatnak. Az ellentámadásaikban többször is benne volt a gól. Szerencsére mi sem panaszkodhatunk a védelmünkre, ugyanakkor támadásban nem nyújtottunk annyit, mint a korábbi mérkőzéseken. Kockáztattunk a végén, és bejött”.

A szerdai játéknapon a Benfica, az Olympique Lyon, a Valencia, a Barcelona, valamint némi meglepetésre a dán bajnok Köbenhavn csatlakozhat a hibátlanok táborához.

Bajnokok Ligája
G csoport:
Ajax-AC Milan 1-1
Auxerre-Real Madrid 0-1

Az állás: 1. Real 6 pont, 2. Milan 4, 3. Ajax 1, 4. Auxerre 0

E csoport:
Basel-Bayern München 1-2
AS Roma-CFR Cluj 2-1

Az állás: 1. Bayern 6, 2. Roma 3 (2-3), 3. CFR 3 (3-3), 4. Basel 0

F csoport:
Szpartak Moszkva-Zilina 3-0
Chelsea-Marseille 2-0

Az állás: 1. Chelsea 6 (6-1), 2. Szpartak 6 (4-0), 3. Marseille 0 (0-3), 4. Zilina 0 (1-7)

H csoport:
Partizan-Arsenal 1-3
Braga-Sahtar Donyeck 0-3

Az állás: 1. Arsenal 6 (9-2), 2. Sahtar 6 (4-0), 3. Partizan 0 (1-4), 4. Braga 0 (1-9)

Szerdai program
A csoport:
Tottenham-Twente, 20:45
Internazionale-Werder Bremen, 20:45

B csoport:
Schalke-Benfica, 20:45
Hapoel Tel-Aviv-Lyon, 20:45

C csoport:
Valencia-Manchester United, 20:45
Rangers-Bursaspor, 20:45

D csoport:
Rubin Kazany-Barcelona, 18:30
Panathinaikosz-Köbenhavn 20:45

Ajánlott videó

Olvasói sztorik