Élet-Stílus

A reméltnél hosszabb kihagyás vár Rooneyra

Bokasérülése miatt három hétig nem futballozhat Wayne Rooney, az angol Manchester United válogatott csatára.

Az előző szezon végén is bokasérüléssel küszködő csatár el sem utazott társaival a Valencia elleni, szerda esti Bajnokok Ligája találkozóra. Wayne Rooney a Bolton elleni bajnokin (2-2) dőlt ki a sorból, s állapotával kapcsolatban Sir Alex Ferguson menedzser elmondta, várhatóan három hétig nem számíthat egyik vezéregyéniségére. Bár – tette hozzá az edző – korábban előfordult, hogy a vártnál hamarabb épült fel a sérüléséből.

Ha most bejön az orvosok jóslata, a szezonban eddig inkább a magánéletbeli kilengései, mintsem góljai miatt (csupán egyszer volt eredményes…) címlapra kerülő támadó az angol válogatott soros, Montenegró elleni Eb-selejtezőjét is kihagyja. Fabio Capello szövetségi kapitány nyilván nem boldog emiatt, hiszen jelenleg több kiválasztottja, Frank Lampard, Jermain Defoe, Theo Walcott, valamint Bobby Zamora sem egészséges.

Fergusonnak is meggyűlt a baja a maródiakkal, hiszen Rooney és a Glasgow Rangers elleni Bajnpokok Ligája-meccsen (0-0) súlyosan megsérült Antonio Valencia mellett két veteránjának, Ryan Giggsnek és Paul Scholesnak is akadnak gondjai. Utóbbi a combját fájlalja, és Sir Alex Ferguson elmondása szerint vélhetően tíz napig nem számíthat rá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik