Élet-Stílus

Ha egy nő vásárol, nincs megállás

Egy brit felmérés szerint a nők szinte minden vásárlásukkor vesznek valami olyasmit, amire semmi szükségük nincs.

A OnePoll közvélemény-kutatásához 2000 nőt kérdeztek meg, a válaszaik összesítése után kiderült, hogy a nők évente legalább 1100 eurót költenek el spontán vásárlásrohamok miatt, egytizedüknél ez évi 2700 eurót emészt fel. A nem várt vásárlások során a cipőktől a DVD-ken keresztül a sminkeszközökig bármire képesek a nők pénzt kiadni, mert a vásárlás pillanatában úgy érzik, valamikor még szükségük lesz az adott darabra.

Négy nőből kettő beismerte, hogy rendszeresen eltér az aznapra szánt bevásárlólistától, és egy-két dologgal többet vesz. A legtöbb spontán vásárlás a cipők és a leárazásaik miatt van, de jó helyen állnak ebben a tekintetben a DVD-k, az újságok és a különböző ruhadarabok is. A Daily Mail című brit lap szerint igen jó helyen szerepelnek a lakáscsinosító eszközök és a könyvek is.

Érdekes, hogy azt a nők többsége elismerte, hogy hajlamosak csillapíthatatlan vágyat érezni a vásárlásra, ám hozzátették, ez szinte sosem fordul elő olyankor, amikor partnerükkel vannak a boltban. Ezzel szemben a barátnők vagy az édesanyák remek társnak bizonyultak a spontán vásárlásokhoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik