Élet-Stílus

Egy év alatt vitte el az anorexia

Egyszerű fogyókúrának indult, ám a kitűnő tanuló néhány hónap múlva már az anorexia fogja volt.

A 15 éves brit lány, Anna Wood azért csatlakozott karácsony után édesanyja fogyókúrájához, hogy megszabaduljon néhány felesleges kilótól. Néhány hónap múlva azonban már a ruhája ujjába rejtette az ételt, hogy kidobja és hánytatni kezdte magát. A szülőknek elmondásuk szerint sokáig fogalmuk sem volt, milyen súlyos problémákkal küzd a lányuk, még arra is csak legyintettek, amikor lányuk úszóedzője figyelmeztette őket Anna sokkoló diétájára.

A szülők akkor kezdtek igazán aggódni, amikor Anna először kórházba került és diagnosztizálták nála az anorexiát. Orvoshoz, pszichológushoz is járnia kellett és sikerült néhány kilót is magára szednie az akkor már 170 centis magasságához 42 kilós lánynak. Nem sokkal később perforált gyomorfekéllyel került vissza a kórházba és bár az orvosok nem hittek a lány felépülésében, túlélte. Gyógyulni mégsem tudott: szervei egymás után mondták fel a szolgálatot és végül alig egy évvel a fogyókúra kezdete után szívinfarktus vitte el.

A szülők lányuk történetével szeretnék felhívni a táplálkozási zavarban szenvedőkre, remélik, hogy ezzel hamarabb felismerhetővé válnak a súlyos evészavaros betegek, a hozzátartozók pedig több segítséget kaphatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik