Élet-Stílus

BL: ikszelt a Barca, kiütéssel nyert az Inter

A címvédő Inter Samuel Eto'o vezetésével kiütötte a Milábóba látogató Werder Brement a Bajnokok Ligája 2. fordulójában. A Barcelona nem bírt orosz ellenfelével Kazanyban, a Manchester United viszont idegenben győzte le a spanyol éllovas Valenciát.

A Werder bátran kezdett Milánóban, azonban csakhamar elszállt a lenülete. Az olaszok nélkül felálló Inter percek alatt nyomasztó fölénybe került, és sorban jöttek a helyzetek, majd a gólok is. A németek lestaktikája csődöt mondott, az olasz bajnok mind a négy gólját kiugratás nyomán szerezte. A „termelésben” a kameruni Eto’o járt az élen, a mezőnyben is aktív csatár ugyanis háromszor is betalált Wiese kapujába, aki egyébként egyik gólról sem tehetett, mindannyiszor kiszolgáltatott helyzetbe hozták a védői.

Eto’o a 21. percben a hálóőr lábai között találta meg először a kapuba vezető utat, majd hat perccel később egy pazar akció végén nyolc méterről „köszönt be” .

A ziccerét biztos lábbal értékesítő Sneijdernek is kijutott a hátba veregetésekből még a szünetet megelőzően, és 3-0-ás első félidőt követően a folytatásra alig maradt izgalom.

A Werder ötlettelen próbálkozásai nem jártak eredménnyel, az Inter pedig már nem akart megszakadni egy esetleges újabb gólért. Más kérdés, hogy így is szerzett még egyet: a leshatárról kilépő Eto’o elvitte a labdát a tizenhatosig kirontó Wiese mellett, majd az üres kapuba lőtt, beállítva ezzel a 4-0-ás végeredményt. Lúcio sérülése miatt az Inter örömébe ürüm is vegyült: a térdét fájlaló brazil védőt hordágyon vitték le a pályáról.


Inter-Werder 4-0

Az A betűjelű csoport másik találkozóján az Intert lekopírozva a Tottenham is négyet rúgott a Twentének, amelynek erejéből csak a becsületgólra futotta. Az angol csapat három büntetőt is rúghatott, ebből kettőt Pavljucsenko gólra váltott, Van der Vaart ugyanakkor elhibázta a tizenegyesét, akcióból viszont betalált, majd pedig kiállították.

A B csoportban a Bundesligában alulteljesítő Schalke 2-0-ra verte a vendég Benficát. Raúl az első félidőben még csak a kapufát találta el, a hajrában azonban Farfán már jobban célzott, közelről lőtt a hosszú sarokba, majd öt perccel a lefújás előtt Huntelaar biztosította be a gelsenkircheniek győzelmét. A Lyon idei második sikerét is megszerezte, miután Bastos első félidei dupláját (utóbb 20 méterről durrantott a bal felsőbe) a 94. percben Pjanic „fejelte meg” egy újabb góllal a Hapoel Tel-Aviv ellen. Az izraeli csapat kapusa, a tizenegyesből betaláló Enyeama révén legalább a becsületgólt megszerezte.

Hapoel Tel Aviv-Lyon 1-3

A C jelű kvartettben érdekelt Manchester Unitednek is megszületett az idei első BL-gólja, és ez győzelmet ért a számára a spanyol listavezető Valencia otthonában. A nyáron igazolt mexikói Hernández – művésznevén Chicharito – a 85. percben 15 méterről lőtt a bal alsó sarokba egy jobboldali centerezést követően. A valenciai mérkőzésen a dél-afrikai világbajnokságon is helytállt Kassai Viktor fújta a sípot. Az angol ezüstérmes és a török Bursasport „elintéző” Glasgow Rangers holtversenyben áll a csoport élén, miután mind a két brit csapat négy ponttal és 1-0-ás gólkülönbséggel rendelkezik.

Rubin-Barcelona 1-1

A D kvartettet némi meglepetésre nem a toronymagas favorit Barcelona, hanem a dán FC Köbenhavn vezeti, amely a Rubin Kazany után a Panathinaikosz is elpáholta (egy kapusbakiból, majd egy szabadrúgásból elért góllal), a katalán sztárcsapat ugyanakkor csak döntetlenre volt képes tatárföldön, akárcsak az előző kiírás csoportkörében.

Akkor 0-0, most 1-1 volt a végeredmény (a gólok büntetőből születtek), dacára annak, hogy a Barca 75 százalékban (!) birtokolta a labdát, ám hatalmas mezőnyfölénye a helyzetek számában már nem mutatkozott meg. A gólok mellett a kapufákban is 1-1-re végeztek a felek, vendégrészről Pedro, a hazaiaknál Martins találta el a „keretet”. A szeptember 19-i, Atético Madrid elleni bajnokin bokasérülést szenvedett Messi a 60. percben lépett pályára csereként, bár aktív volt, ő sem tudott segíteni a Barcelonán.



Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló


A csoport:


Inter (olasz)-Werder Bremen (német) 4-0 (3-0)

Milánó, Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), v.: Undiano Mallenco (spanyol)

Gól: Eto’o (22., 27, 81.), Sneijder (34.)

Sárga lap: Jensen (44.), Prödl (64.)

Inter: Júlio César (Castellazzi, 46.) – Maicon, Cordoba, Lúcio (Santon, 62.), Chivu – Sztankovics (Obi, 80.), Cambiasso – Coutinho, Sneijder, Biabiany – Eto’o

Werder: Wiese – Wesley, Prödl, Mertesacker, Silvestre – Bargfrede, Jensen – Arnautovic, Borowski (Pasanen, 46.), Marin (Hunt, 63.) – Almeida (Wagner, 78.)



A csoport:


Tottenham Hotspur (angol)-Twente (holland) 4-1 (0-0)


Gól: van der Vaart (47.), Pavljucsenko (50., 64., mindkettőt 11-esből), Bale (85.), illetve Chadli (56.)

Kiállítva: Van der Vaart (61.)



B csoport:


Schalke 04 (német)-Benfica (portugál) 2-0 (0-0)


Gól: Farfán (73.), Huntelaar (85.)

Hapoel Tel Aviv (izraeli)-Olympique Lyon (francia) 1-3 (0-2)


Gól: Enyeama (79., 11-esből), ill. Bastos (7., 36., az elsőt 11-esből), Pjanic (94.)


A csoport állása:

1. Olympique Lyon 6 pont
2. Schalke 3 (2-1)
3. Benfica 3 (2-2)
4. Hapoel Tel Aviv 0



C csoport:


Valencia (spanyol)-Manchester United (angol) 0-1 (0-0)


Gól: Hernández (85.)

Glasgow Rangers (skót)-Bursaspor (török) 1-0 (1-0)


Gól: Naismith (18.)


A csoport állása:

1. Manchester United 4 pont (1-0)
1. Glasgow Rangers 4 (1-0)
3. Valencia 3
4. Bursaspor 0



D csoport:


Panathinaikosz (görög)-FC Köbenhavn (dán) 0-2 (0-2)


Gól: N’Doye (28.), Vingaard (37.)

Kiállítva: Gilberto Silva (49., Panathinaikosz)

Rubin Kazany (orosz)-FC Barcelona (spanyol) 1-1 (1-0)


Gól: Noboa (30., 11-esből), illetve Villa (60., 11-esből)


A csoport állása:

1. FC Köbenhavn 6 pont
2. Barcelona 4
3. Rubin Kazany 1
4. Panathinaikosz 0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik