Élet-Stílus

Renault: Räikkönen komoly jelölt

A Renault csapatfőnöke, Eric Boullier közölte, hogy a 2011-es pilótajelöltek körét mostanra leszűkítették, de Kimi Räikkönen továbbra is az esélyesek között van.

Két hete röppent fel a hír, hogy az F1-ből tavaly év végén távozott Kimi Räikkönen valóban visszatérhet 2011-ben, a finn felvette a kapcsolatot a Renault-val.

A francia csapat viszonylag távolságtartóan nyilatkozott eddig a 2007-es világbajnok esetleges szerződtetéséről, és a csapatfőnök, Eric Boullier egy friss interjújában is azt hangsúlyozta, hogy bár már közelebb vannak a 2011-es döntéshez, egyelőre Räikkönen is csak az egyik jelölt a több lehetséges versenyző közül.

“Egyértelműen közeledik a döntés időpontja, de mindenképpen mérlegelni akarjuk az összes lehetőséget. Néhány versenyzőt már tájékoztattam róla, hogy velük nem folytatjuk a tárgyalásokat, most egyelőre várunk – de Kimi továbbra is az egyik jelöltünk” – mondta az Autosportnak a francia.

“De többször mondtam már, hogy mielőtt továbblépnénk, személyesen akarok vele találkozni, hogy jobban kiismerjem a visszatérési szándékát” – tette hozzá.

A Renault egyébként szívesen megtartaná az újonc Vitalij Petrovot is, aki az orosz piac miatt sokat érhet, de Boullier nehéz helyzetben van, mert a pilóta nem teljesít elég megbízhatóan.
“Elég bosszantó, még mindig hibázik. De nem pénzkérdés, azon múlik a maradása, hogy mennyire talál magára az F1-ben. Mi megadjuk neki a támogatást, hogy – mondjuk úgy – tisztességes második számú pilóta legyen, aki jövőre hozza a pontokat.”

“Ha Robert (Kubica) az ötödik helyért küzd, Petrov pedig be tud érni a hetedik-nyolcadik helyen, az megfelel. Ezt várjuk egy új versenyzőtől. De ehhez még fejlődnie kell – ha azonban már most a maximumot nyújtja, az más tészta” – magyarázta az orosszal kapcsolatos dilemmát a csapatfőnök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik