Élet-Stílus

BL: elfogyott a Chelsea

A Chelsea a francia bajnok Marseille ellen engesztelhetné ki szurkolóit, a Bajnokok Ligája F csoportjában azonban nehéz dolga lesz, mivel két emblematikus figurája, Didier Drogba és Frank Lampard sem léphet pályára.

Az elefántcsontparti támadó eltiltása miatt nem szerepelhet egykori egyesülete ellen – a londoniak 2004-ben a dél-franciáktól szerezték meg a csatárt -, míg Lampardnak kiújult az ágyéksérülése. A Liverpooltól érkezett Yossi Benayoun sem bevethető. Az angol bajnok szerdán a Ligakupában 4-3-ra kikapott a Newcastle Unitedtől, hétvégén pedig a Manchester City győzte le 1-0-ra, ezzel oda az addig százszázalékos mérleg.

A BL-ben jól sikerült a rajt, két hete, a szlovák MSK Zilina otthonában 4-1-es diadalt aratott Carlo Ancelotti alakulata. A francia együttes vezetőedzője, Didier Deschamps játékosként egy idényt töltött a Chelsea-nél az 1999-2000-es szezonban, szakvezetőként pedig 2004-ben a Monacóval a BL elődöntőjében le is győzte a londoni gárdát. A csoport késődélutáni találkozóján a Marseille-t némi meglepetésre a Stade Vélodrome-ban legyűrő Szpartak a zsolnaiakat fogadja, s alighanem otthon tartja a pontokat.

Az E jelű négyesben a selejtezőben a Debrecent búcsúztató svájci Basel az előző kiírás döntősét, a német Bayern Münchent fogadja, amely az első körben egy parádés Müller-alakítás nyomán 2-0-ra verte a Serie A-ban meglehetősen rosszul rajtoló, szombaton ugyanakkor a címvédő Intert legyőző Romát.

A Bayern elsősorban Thomas Müller jó formájára számíthat (MTI/EPA)

A Bayern elsősorban Thomas Müller jó formájára számíthat (MTI/EPA)

A németeknél nincs ’Robbery’, és a tavalyi forma is vágyálom csupán. A Bayern a bajnokságban bukdácsol, legutóbb a Mainz ellen szégyenszemre otthonában szaladt bele egy pofonba. A német sajtó szerint a hétvégi bajnokitól eltérően Louis van Gaal a kispadra sorolja az eddig kevésbé villogó Toni Kroost, a fiatal középpályás helyén Altintop kezd.

A Münchenben a bekkelés ellenére simán kikapó rómaiak a BL-ben a román CFR Cluj ellen javíthatnak. A két együttes 2008-ban is összefutott a csoportban, s akkor a románok meglepetésre három ponttal távoztak az olasz fővárosból. Az argentin Juan Culio vezette erdélyiek ezúttal is megnehezíthetik az olaszok dolgát, pechjükre a sokáig szenvedő Roma játéka épp emelkedőben van; ezt az Inter is megtapasztalta.

A G csoportban a BL történetének egy klasszikus párharcára kerül sor: két korábbi többszörös győztes, az 1995-ben a döntőben is összefutó – akkor az Ajax nyert egy Kluivert-villanással – holland Ajax és az olasz Milan csap össze. A győzelem előbbi számára égetőbb, az első fordulóban ugyanis a Real Madrid vendégeként nem sikerült pontot szereznie, miközben a milánóiak viszonylag igencsak döcögős játékkal, 2-0-ra verték a francia Auxerre-t, amely ebben a körben a spanyol főváros sztárgárdáját fogadja.

A madridiaknál már maga Jose Mourinho is kritizálta a pocsék helyzetkihasználást, s a spanyol média kiderítette, hogy a szavaknak jelentősége (is) van: a ziccerek sokaságát elherdáló Higuaín a padon kezd, ellenben Benzema megkapja a lehetőséget.

Mourinho meghúzza? benzema kezdhet Higuaín helyén (MTI/EPA)

Mourinho meghúzza? Benzema kezdhet Higuaín helyén (MTI/EPA)

A H csoport legerősebb tagja, a londoni Arsenal folytatná a gálaelőadást, miután két héttel ezelőtt hazai pályán 6-0-ra elintézte a portugál Bragát. Wenger együttesének azonban valószínűleg nem lesz könnyű dolga, mivel a Partizan Beograd vendégeként lép pályára.

Bajnokok Ligája
– a keddi program
E csoport:
20.45: Basel-Bayern München, St.Jakob-Park. Vezeti: Thomson (skót)
20.45: Roma-CFR Cluj, Olimpico. Vezeti: Eriksson (svéd)
F csoport:
18.30: Szpartak Moszkva-Zilina, Luzsniki stadion. Vezeti: Hansson (svéd)
20.45: Chelsea-Marseille, Stamford Bridge. Vezeti: De Bleeckere (belga)
G csoport:
20.45: Ajax-Milan, Amsterdam ArenA. Vezeti: Brych (német)
20.45: Auxerre-Real Madrid, Abbe-Deschamps stadion. Vezeti: Larsen (dán)
H csoport:
20.45: Partizan Beograd-Arsenal, Belgrád, FK Partizan. Vezeti: Stark (német)
20.45: Braga-Sahtar Donyeck, Estádio Municipal. Vezeti: Blom (holland)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik