Élet-Stílus

A sevillai edző állásába került a kínos vereség

A Sevilla az újonc Hercules ellen elszenvedett vasárnapi vereséget követően megvált a vezetőedzőjétől.

Az „óriásölő”, a korábban a címvédő Barcelonát is legyőző újonc Hercules David Trezeguet duplájával (a francia csatár előbb büntetőből volt eredményes, majd később suta mozdulattal első spanyolországi akciógólját is megszerezte) fektette két vállra a vendég Sevillát, amelynek vezetői szinte a lefújást követően kirúgták Antonio Álvarez vezetőedzőt, aki alatt már a Bajnokok Ligája-selejtező kudarca után „mozgott” a kispad.

Álvarez márciusban vette át az andalúz csapat irányítását a menesztett Manolo Jiméneztől, korábban segédedzőként és futballigazgatójaként is dolgozott klubnál.

Utódja Gregorio Manzano lesz, aki az előző szezonban az ötödik helyig vezette a Real Mallorcát, amely ugyan ezzel jogot szerzett az Európa Liga-szereplésre, súlyos pénzügyi gondjai miatt az azonban az UEFA kizárta az együttest a versenysorozatból.

Hercules-Sevilla 2-0

A hétfőn munkába álló 54 esztendős szakembernek nincs sok ideje arra, hogy felrázza a Sevillát, hiszen az andalúz alakulatra csütörtökön fontos Európa Liga-mérkőzés vár a kiváló formában lévő német Borussia Dortmund otthonában, majd a hétvégén következik az Atlético Madrid elleni, könnyűnek aligha nevezhető bajnoki.

A fővárosi csapat vasárnap Diego Costa góljával 1-0-ra legyőzte a vendég Real Zaragozát, így az ötödik fordulót követően három hellyel előzi meg a tabellán a momentán a hetedik helyen pironkodó Sevillát. A nevezett találkozón Pintér Ádám, a zaragozaiak magyar légiósa a kispadon ücsörgött – akárcsak Vadócz Krisztián. Utóbbi csapata, az Osasuna szintén egygólos vereséget szenvedett idegenben az Espanyoltól.

Primera División, 5. forduló:
Atlético Madrid-Real Zaragoza 1-0 (1-0)
Gól: Costa (20.)

Herculés-Sevilla 2-0 (2-0)
Gól: Trezeguet (21., 38., az elsőt büntetőből)

Espanyol-Osasuna 1-0 (1-0)
Gól: Vazquez (24.)
Kiállítva: Lolo (Osasuna, 21.)

Deportivo La Coruna-Almería 0-2 (0-2)
Gól: Uche (4., 18.)
Kiállítva: Colotto (Deportivo, 42.)

Real Mallorca-Real Sociedad 2-0 (1-0)
Gól: Cavenaghi (5., 62.)

Racing Santander-Getafe 0-1 (0-1)
Gól: Sanchez (16.)
Kiállítva: Rosenberg (Santander, 89.)

Szombaton játszották:
Athletic Bilbao-Barcelona 1-3
Sporting Gijón-Valencia 0-2
Levante-Real Madrid 0-0

Hétfőn játsszák:
Málaga-Villarreal, 21:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik