Élet-Stílus

Rúgója miatt kapott ki a címvédő az NFL-ben

Hazai pályán szenvedte el idei első vereségét a címvédő New Orleans Saints a profi amerikaifutball-liga (NFL), mely vasárnap hosszabbítás után kapott ki az Atlanta Falconstól.

A vereség azért lehet különösen fájó Sean Payton csapata számára, mert a fordulatos találkozón a 24-24-gyel végződött rendes játékidő után, a hosszabbításban Drew Brees szép támadást vezetett, ezzel szinte kihagyhatatlan helyzetbe hozta a csapat rúgóját, Garret Hartleyt, aki mégis elrontotta a könnyűnek tűnő 29 yardos mezőnygól-kísérletet.

A Falcons ezt a lehetőséget nem hagyta kihasználatlanul: egy jó támadássorozat végén Matt Bryant 46 yardról értékesítette a mezőnygólt, és így 27-24-re nyert az Atlanta.

Hartleyhoz hasonlóan a liga legjobban fizetett rúgója, Sebastian Janikowski sem fog szívesen visszaemlékezni a 2010-es szezon harmadik játékhetére, miután az Oakland Raiders csapata tulajdonképpen miatta kapott ki az Arizona Cardinals otthonában.

A Raiders tapasztalt játékosa ugyanis három mezőnygól kísérletet rontott a meccsen, az utolsót 4 másodperccel a meccs vége előtt mindössze 32 yardról. Ez pedig a Cardinals sikerét jelentette.

Vasárnap az is eldőlt, hogy a teljes forduló után mindössze három csapat marad százszázalékos, mivel a napot két győzelemmel kezdők közül csak a brutálisan erős védelemmel rendelkező Pittsburgh Steelers, valamint az eddigi meglepetéscsapat, a Kansas City Chiefs tudta sikerrel zárni. Előbbi, a kezdő irányítóját eltiltás miatt továbbra is nélkülöző Steelers a Tampa Bayre mért óriási verést (38-13) idegenben, utóbbi pedig hazai pályán győzött simán (31-10) a San Francisco 49eers ellen. A harmadik hibátlan gárda a hétfő esti rangadó győztese, a Chicago Bears, vagy a Green Bay Packers lesz.

Meskó Zoltánra nem hárult túl nagy feladat a New England Patriots Buffalo Bills elleni mérkőzésén. A magyar származású rúgójátékosnak mindössze háromszor kellett puntolnia, azaz az ellenfél térfelére rúgnia a labdát a 38-30-ra megnyert meccsen.

NFL, 3. játékhét:
New England Patriots-Buffalo Bills 38-30
Baltimore Ravens-Cleveland Browns 24-17
Kansas City Chiefs-San Francisco 49ers 31-10
New York Giants-Tennessee Titans 10-29
Tampa Bay Buccaneers-Pittsburgh Steelers 13-38
Minnesota Vikings-Detroit Lions 24-10
Carolina Panthers-Cincinnati Bengals 7-20
New Orleans Saints-Atlanta Falcons 24-27, h.u.
Houston Texans-Dallas Cowboys 13-27
Arizona Cardinals-Oakland Raiders 24-23
Denver Broncos-Indianapolis Colts 13-27
Jacksonville Jaguars-Philadelphia Eagles 3-28
Miami Dolphins-New York Jets 23-31

Ajánlott videó

Olvasói sztorik