Élet-Stílus

Nem bírt a MU a Boltonnal

A Manchester United nem tudta kihasználni a listavezető Chelsea és az Arsenal botlását, a tavalyi ezüstérmes csak 2-2-őt ért el Boltonban úgy, hogy mindkétszer futott az eredmény után. Videó.

Bár a MU kezdett jobban – Berbatov remek passzal lepte meg Rooneyt, a csatár azonban hibázott -, ismét előjöttek idei, elsősorban védekezését jellemző hibái.

Martin Petrov szöglete után Evans lemaradt Knightról, s a védő a kapuba talált. A gól után mindkét együttes gólra törően játszott, ám ekkor is inkább a házigazdák veszélyeztettek, akik Li Csung-jung, valamint Kevin Davies és Elmander révén többször is a manchesteri védelem mögé kerültek.

A vendégek részéről Nani tartotta a frontot, s miután hiába szolgálta ki Rooneyt, a saját kezébe vette a döntést. Nermanja Vidics nyert meg egy fejpárbajt, s a portugál addig lopta a teret, mígnem a tizenhatos környékére ért, ahonnan egy remek lövéssel meglepte Jääskeläinent.

Az egyenlítés után a United percei következtek, ám a vendégfölény mindössze egy Rooney-helyzetet eredményezett, a támadó azonban 15 méterről csúnyán fölé lőtt. A második félidőt a MU úgy kezdte, ahogy az elsőt abbahagyta, a társak fölényben játszottak, Rooney viszont formán kívül, így a 60. percben Macheda érkezett a helyére. Nem sokkal később a manchesteri védelem ismét kapitulált. Li emelt középre jobbról, Elmander előzékenyen Petrov elé játszott, aki – miután átverte a rárontó Pak Dzsi-szungot – lőtt, s a Fletcheren megpattanó lövésnél Van der Sarnak esélye sem volt.

Bolton-Manchester United – összefoglaló


A hajrában azonban ismét megvillant Nani. A szélső előbb egy egészséges lövéssel riogatta a hazai kapust, amjd a 75. percben szabadrúgásból Owen fejére ívelt, s a csatár a kapuba fejelt. A gólt követően mindkét védelem tette a dolgát, mindez azonban azt jelentette, hogy a United csak egy pontot tudott faragni a Chelsea-vel szembeni hátrányából.

Premier League, 6. forduló:

Bolton Wanderers-Manchester United 2-2 (1-1)
Reebok stadion, 23 926 néző. Vezette: Dowd
Gól: Knight (6.), Petrov (67.), illetve Nani (23.), Owen (75.)
Bolton: Jääskeläinen – Steinsson, Knight, Ricketts, Robinson – Li (Blake, 93.), Holden, Muamba (M. Davies, 64.), M. Petrov (Matt. Taylor, 92.) – Elmander, K. Davies
MU: Van der Sar – O’Shea, Vidics, J. Evans, Evra – Nani, D. Fletcher (Owen, 71.), Scholes, Giggs (Pak, 53.) – Rooney (Macheda, 61.), Berbatov

Wolverhampton-Aston Villa 1-2 (0-1)
Gól: Jarvis (62.), illetve Downing (25.), Heskey (88.)

Newcastle-Stoke City 1-2 (1-0)
Gól: Nolan (43., 11-esből), illetve Jones (67.), Perch (öngól, 85.)

Az élcsoport:
1. Chelsea 15 pont (21-2), 2. Manchester United 12 (16-9), 3. Arsenal 11 (16-7), 4. Manchester City 11 (7-2), 5. Aston Villa 10 (8-10), 6. West Bromwich 10 (8-11)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik