Élet-Stílus

Még mindig a Barátok közt tarol

Kiosztották a Kamera Hungária Televíziós Műsorfesztivál díjait szombat este Veszprémben. A több száz résztvevőt Szalai Annamária, a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság elnöke köszöntötte.

Sok tehetséges alkotót köszönthetek itt ma este, s azért jó itt lenni, mert ilyenkor világossá válik számunkra, hogy igen is vannak értékes alkotások, értékes művek – mondta a médiahatóság elnöke, megjegyezve: nagyon jó, hogy ezt egy ilyen ünnepen „meg tudják mutatni az alkotók”.

Ezt követően Szalai Annamária a mozgókép rohamos fejlődésére emlékeztetett, majd köszöntötte a versenyben részt vevő alkotókat és Veszprém városát, hogy gondos gazdája volt az eseménynek.

A szórakoztató műsorok I. kategóriában díjat kapott a Széf című műsor 2009. március 13-i adása, a II. kategóriában a Beugró 4/6 című műsor 2009. november 20-i adása. A dokumentumfilm kategóriában Az idő sodrában-Nádudvari krónika 1988-2008. című alkotást díjazta a zsűri. Az életrajzi, portréfilm kategóriában a Puskás Hungary című filmet díjazták. Népszerű tudományos és ismeretterjesztő műsorok közül a Bence meg a többi jómadár című természetfilm kapta a Kamera Hungária díját. Színes riport kategóriában a Panoráma-Háborús napló című műsort díjazták. A tényfeltáró, oknyomozó riportok közül a Hír TV Célpont Guberátorok adását értékelték a legjobbnak.

Az interjú, stúdióbeszélgetés kategóriában az Egyenes beszéd Kálmán Olgával-Best of 2009. című pályamű lett a legjobb. A Kamera Hungária Magazinműsor kategóriájában a Teknőc a láthatáron – Bábu vagy nyert díjat. Dramatikus művek közül a médiaszakemberekből álló zsűri a Hajónapló ’89-09-Levegőt venni című művet díjazta. Az on-air promotion kategória legjobbja az 50 magyar film a Filmmúzeumon műsorelőzetese lett. A legjobb műsorarculat díját a Szeretem a testem című sorozat második epizódja kapta.

Két új kategóriában is kiosztották a legjobbnak járó díjakat: az online audiovizuális tartalom: így élünk mi kategóriában az Index Zrt. alkotóműhelyének A jobb érzés mintha egy nővel lefeküdnék című hétperces alkotása kapta. Az alkotóműhelyt a zsűri különdíjjal is jutalmazta.

A TV: Online/Offline kategória legjobbja a Csillag születik című műsor Webcsillag című internetes alkotása lett. A Kamera Hungária egyik közönségdíjasa Sebestyén Balázs lett, mint a legkedveltebb televíziós személyiség. A Barátok közt című sorozat a legkedveltebb televíziós műsor díját kapta.
A kilencedik Kamera Hungária Televíziós Műsorfesztiválra benevezett 284 pályaműből 91 alkotás jutott döntőbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik