Élet-Stílus

Maradona: „Az életemet adnám a kapitányi posztért”

Diego Maradona újra betöltené a szövetségi kapitányi posztot Argentínában, és ezért hajlandó lenne változtatni a korábbi álláspontján.

A játékosként 1986-ban világbajnoki címet szerzett szakember a dél-afrikai „leégés”, a németek ellen 4-0-ra elveszített vb-negyeddöntő ellenére is a posztján maradhatott volna, ám nem volt hajlandó teljesíteni a szövetség (AFA) vezetőinek kérését, nem vált meg a szakmai a stábjának bizonyos tagjaitól. Így aztán az „Isteni Diego” velük együtt kénytelen volt távozni, de lehet, hogy hamarosan visszatér. Legalább is ez a terve, ráadásul a „kivitelezés” céljából hajlandó lenne változtatni korábbi álláspontján is.

Maradona erről a Fox Sportsnak saját házában adott interjújában beszélt. „Az életemet is odaadnám azért, hogy a válogatott szakvezetője lehessek. Újra a csapattal akarok lenni. Bosszúra szomjazom” – magyarázta a még mindig nagyon népszerű Maradona.

A szövetség egyelőre csak ideiglenes kapitányt nevezett a futball-legenda helyére, más kérdés, hogy Sergio Batista irányításával szárnyra kapott a csapat: az írek elleni barátságos mérkőzésen aratott 1-0-ás győzelmét a világbajnok spanyolok 4-1-es kiütésével „fejelte meg”.

A 49 éves Maradonát hivatalosan nem menesztették, hanem lejárt szerződését nem hosszabbították meg. Az indoklás szerint „áthidalhatatlan nézetkülönbségek” miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik