Élet-Stílus

Manchesterben kikapott a Chelsea – videó

A Manchester City „lefékezte" a Premier League-ben eddig hibátlan Chelsea-t, és meglepetésre kikapott az Arsenal is.

A szezont szenzációsan kezdő Chelsea sorozatban második vereségét szenvedte el, szerdán hazai pályán maradt alul a Newcastle Uniteddel szemben a Ligakupa 32-es mezőnyében, a Premier League-ben azonban először nyelte le a vereség keserű piruláját.

Az első öt fordulóban a „kékek” valamennyi meccsüket megnyerték, ráadásul az esetek többségében ki is ütötték az ellenfelet, a Manchester City otthonában azonban már nem brillíroztak. Persze – tehetjük hozzá némi éllel -, a nyári átigazolási időszakban 100 millió fontból megerősített Mancini-csapat más minőséget képvisel, mint az eddigi ellenfelek, a West Bromwich Albion, a Wigan, a Stoke City, a West Ham vagy éppen a Blackpool.

Manchester City-Chelsea 1-0

A Chelsea-t Carlos Tévez „intézte el” az első jelentős erőpróbán: a mostani bajnokságban negyedik alkalommal eredményes argentin csatár egy labdaszerzést követően a félpályáról indult meg a kapu felé, majd 17 méterről a jobb alsó sarokba lőtt. A hátralévő időben a Chelsea becsülettel ment előre, ugyanakkor ez volt az első olyan tétmérkőzése a szezonban, amikor egyszer sem sikerült a hálóba passzíroznia a labdát.

A Chelsea mellett az Arsenal is elveszítette a veretlenségét, miután hazai pályán – nagy meglepetésre – kikapott a West Bromtól. A hétközi Ligakupa-meccshez hasonlóan Nasri ezúttal is duplázott az „ágyúsoknál”, csakhogy mindezt három vendégtalálat előzte meg.

A vasárnap a Bolton vendégeként pályára lépő Manchester Unitedhez mellett már csak a Fulham mondhatja el magáról, hogy nem talált legyőzőre a szezonban, más kérdés, hogy a londoni csapat egy győzelem mellett már az ötödik döntetlenjét jegyezte szombaton az Everton ellen. Gera Zoltán kezdőként az 55. percet játszott a Fulham csapatában.

Darren Bent két góljával a Sunderland „pontosan” távozott Liverpoolból, és ez azt jelenti, hogy a tabellán jelenleg 15. „vörösök” augusztus 29. óta képtelenek bajnoki mérkőzést nyerni. Ugyanakkor a Tottenham bánatára a West ham United megszerezte első győzelmét a Premier League-ben, amelyben már csak az Everton nyeretlen.

Premier League, 6. forduló:


Manchester City-Chelsea 1-0 (0-0)


Gól: Tévez (59.)

Manchester City: Hart – Zabaleta, Kompany, K. Touré, Boyata (Boateng, 89.) – De Jong – Milner, Barry, Y. Touré, Silva (A. Johnson, 78.) – Tévez (Adebayor, 86.)

Chelsea: Cech – Ivanovics, Terry, Alex, Cole – Essien, Mikel (Zsirkov, 69.), Ramíres (McEachran, 81.) – Malouda, Drogba (Sturridge, 75.), Anelka

Arsenal-West Bromwich Albion 2-3 (0-0)
Gól: Nasri (75., 90.), ill. Odemwingie (50.), Jara (52.), Thomas (73.)

Birmingham City-Wigan Athletic 0-0

Blackpool-Blackburn Rovers 1-2 (0-1)
Gól: Phillips (85.), ill. Adam (20., öngól), Emerton (90.)

Fulham-Everton 0-0

Liverpool-Sunderland 2-2 (1-1)
Gól: Kuyt (5.), Gerrard (64.), ill. Bent (25., 48., az elsőt 11-esből)

West Ham United-Tottenham Hotspur 1-0 (1-0)
Gól: Piquionne (29.)

Vasárnap:
Bolton Wanderers-Manchester United, 13:00
Wolverhampton Wanderers-Aston Villa, 16:05
Newcastle United-Stoke City, 17:10

Ajánlott videó

Olvasói sztorik