Élet-Stílus

Nadal megdöntheti Federer rekordját

Pete Sampras amerikai teniszlegenda szerint a világranglista-vezető spanyol Rafael Nadal megdöntheti a svájci Roger Federer rekordját, aki 16 Grand Slam-trófeát őriz otthon a vitrinjében.

A 24 eves Nadal a US Openen gyűjtötte be kilencedik Grand Slam-trófeáját, s a korábban 14 egyéni GS-diadallal csúcstartó egykori klasszis úgy gondolja, a spanyol olimpiai bajnok behozhatja, s akár meg is előzheti a 16 sikert számoló Federert.

„Ha mindent megfelelően eltervez és jól kezeli a tényt, hogy ilyen fiatalon ennyi mindent nyert, akkor sikerülhet neki a rekorddöntés. Az egyetlen kérdés vele kapcsolatban az, hogy fizikailag mennyire bírja azt az elképesztően kemény munkát, amit végez. Amikor játszik, könyörtelen, egy vadállat a pályán” – mondta nyolc éve visszavonult amerikai.

Sampras hozzátette, mindez nem jelenti azt, hogy a párosban ötkarikás aranyérmes Federer nem nyeri vissza korábbi formáját, és nem nyer több Grand Slam-versenyt.

„Roger is pontosan tudja, mi a feladata. Még mindig kiválóan játszik, csakhogy mostanában néhányan jobban teljesítenek nála. Ennek ellenére biztos vagyok benne, hogy nyer még GS-tornát” – így Sampras.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik