Élet-Stílus

Két góllal nyert és előzött a Videoton

A Videoton ugyan nem brillírozott, de így is két góllal verte a vendég Haladást a labdarúgó NB I 8. fordulójában.

A székesfehérvári együttes első kapuralövéséből mindjárt szerezte a vezetést. Erre egyébként a 12. percig kellett várni: Andre Alves a bal szélről beljebb cselezte magát, majd a balösszekötő helyéről nagyszerűen tekerte a labdát a kapu bal oldalába.

A gólt leszámítva nem volt különbség a bajnoki címre hajtó Videoton és utolsó helyen álló Haladás között. A mezőnyben és a helyzeteket tekintve is egyenrangú ellenfél volt szombathelyi csapat, s az 51. percben Kenesei tizenegyesével sikerült is egyenlítenie.

A Videoton azonban a folytatásban megrázta magát, Alves pimasz gólt szerzett (a brazil támadó kisodródott helyzetben elfektette a kimozduló kapust, és hálóba helyezett), majd a csereként beállt Gosztonyi hét méterről állította be a 3-1-es végeredményt.

A fehérvári együttes győzelmével az élre állt, jobb gólkülönbségével előzi meg a szombaton a Kaposvárt fogadó MTK-t, míg a Haladás három döntetlennel és négy vereséggel, egyetlen nyeretlen csapatként továbbra is a mezőny végén kullog.

„Remek formában van, és ismét vezeti a góllövőlistát” – mondta Mezey György a duplázó, immár hat gólnál járó Alvesről. A Videoton vezetőedzője a mérkőzést közvetítő Sport TV-nek azt is elárulta, játékban azért valamivel többet várt a csapatától…

NB I, 8. forduló:
Videoton FC-Szombathelyi Haladás 3-1 (1-0)
Gól: Alves (12., 61.), Gosztonyi (76.), ill. Kenesei (51., 11-esből)
Videoton: Bozsovics – Lázár, Lipták, Vaskó, Andic – Sándor, Elek, Vasiljevic (Gosztonyi, 63.) – Nagy D. (Djordjic, 77.), Vujovics (Nikolics, 63.), Alves
Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Korolovszky, Tóth P. – Rajos, Simon Á., Irhás (Sipos N., 71.) – Nagy G., Kenesei, Oross (Fodrek, 74.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik