Élet-Stílus

Táncol a kispad Ranieri alatt

Nem kizárt, hogy a botrányosan kezdő AS Roma szakvezetőjét, Claudio Ranierit hamarosan menesztik a fővárosi klubtól. Sokan már a nyári vb-kudarcot kipihenő Marcello Lippi nevét rebesgetik.

A Roma edzője körül szorul a hurok: a tavalyi bajnoki ezüstérmes újabb kiábrándító találkozón van túl, a „farkasok” a Brescia otthonában maradtak alul, jelenleg a 18., kiesést jelentő helyen állnak úgy, hogy még nem találkoztak nagynevű ellenféllel – a Cesena, a Cagliari, a Bologna és a Brescia aligha nevezhető bajnoki esélyesnek.

A BL-ben sem megy, a Bayern München elleni 0-2 minden volt, csak ígéretes nem; pláne a mutatott játék függvényében. A Brescia elleni 1-2 során a fővárosiakat érték ugyan megalapozatlan játékvezetői döntések, azonban Ranieri tőle szokatlanul elragadtatta magát.

„Kíváncsi vagyok, a Brescia büntetőjénél a játékvezető asszisztense mi alapján hozott döntést” – háborgott az Angliában kizökkenthetetlensége miatt Bádogembernek becézett Ranieri a La Gazzetta dello Sportnak. „Mert nem volt az. Tőlünk elvettek kettőt, nekik ajándékoztak egyet. Nálunk kiállítottak egy játékost, tőlük viszont egyet sem.”

Ranieri helyzete nehéz, hisz a vereségek gyatra játékkal párosultak, így nem véletlen, hogy a római egyesülettel kapcsolatban egyre gyakrabban rebesgetik Marcello Lippi nevét.
„Lippi? A neveket és vezetékneveket a napilapokra bízom. Ők ebből élnek. Ám sokan munkálkodnak az árnyékban. És az újságok értesülései is alapoznak valamire. Torinóban korábban épp Lippi volt a háttérben, s ezt mindenki tudta.”

A Roma igazgatója, Daniele Prade igyekezett lehűteni a kedélyeket – ám csak formaságokat mondott. Ranieri sorsa valószínűleg a hétvégi Inter elleni otthoni találkozón dől majd el.
„Nem válaszolgathatunk minden egyes spekulációra” – fogalmazott Prade. „A klub az edző mögött áll, és reméljük, ő is érzi ezt.”

A maga részéről a héten a sajtó egy része által visszatérőként üdvözölt Lippi is kommentálta a híreket – a 2006-os világbajnok kapitány állítja, esze ágában sincs újrakezdeni.

„Ranieri mondhat, amit csak akar. Viszont én nem szeretnék a labdarúgásról beszélni. Végeztem azzal a világgal. Amit ki kellett mondani, azt kimondtam a világbajnokság után azzal, hogy felálltam” – fogalmazott az egykori szövetségi kapitány.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik