Élet-Stílus

Piacra lép Leonar3Do

Bolti forgalomba kerül csütörtöktől a 19 éves Rátai Dániel találmánya, a Leonar3Do, amely egy három dimenziós virtualizációs program.

A világ első komplett virtuális valóság terméke, amely a közönséges személyi számítógépet interaktív 3DVR (virtual reality) konfigurációvá egészíti ki, 2005‐ben – akkor még deszkamodellként – hat első díjat nyert el az Intel–ISEF világdöntőjén. Használója a térbeli kurzort mozgató madár segítségével a monitor előtti térben teljesen valósághű virtuális objektumokat tud létrehozni, szerkeszteni, alakítani, animálni.

A Leonar3Do képességeivel Károly herceg is megismerkedett, amikor ez év márciusában a Magyar Tudományos Akadémián fiatal magyar tudósok eredményeit mutatták be a vendégének.


A legkülönbözőbb szakmák művelői és az iskolák, alsó, közép‐ és felső fokon vehetik majd hasznát a Leonar3Do „nagy testvérének”, a LeoConfnak is, amely egy speciálisan kiképzett 3D vetítő és a hozzá adott szemüvegek segítségével lehetővé teszi, hogy konferenciákon, előadásokon, tanórákon sokan, akár több százan is figyelemmel kísérhessék mindazt, ami a felhasználó és a monitor közötti térben történik és megjelenik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik