Élet-Stílus

Művészeti központ nyílik az egykori Szikra mozi helyén

Szikra Cool Tour House néven nyílik meg hamarosan a Nyugati melletti egykori Szikra, majd Metro mozi.

Ha valaki Budapesten a VI. kerületben járt általános iskolába a rendszerváltás előtt, a szocialista ünnepeket nagy eséllyel a nyitható tetejű Szikra moziban ünnepelte. A jeles nap reggelén a hajnali „nem találom az úttörőövem” családi társasjáték megalapozta a hangulatot, aztán ezt az „ünneplőben átvonulás az iskolából a moziba” tovább fokozta, az ünnepélyes zászlófelvonás pedig pattanásig feszítette, hogy végül a filmvetítésben érje el diadalmas csúcspontját.

Ezen a patinás helyen szeretne „alternatív művészeti bázist és szórakozóhelyet” létrehozni Kalmár Péter rendező, akinek a Moulin Rouge 2000-es megnyitása is nevéhez fűződik – adta hírül a hg.hu portál.

A terjedelmes cikkben sok szó esik róla, milyen lesz az új Cool Tour House. Az épületben lesz kávézó, lounge, akadálymentesítő lift, bár, DJ pult, és természetesen a nagyteremben filmvetítések. A cikk szerint „a moziterem nem az artmozikkal kíván versenyezni, hanem olyan kultfilmeket szeretnének behozni, amik akár háttérként is működhetnek.”

AJÁNLOTT LINKEK:

A teljes cikk a Cool Tour House-ról

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik