Élet-Stílus

Matthäus tanulhatja a bolgár himnuszt

A korábban a magyar válogatottat is irányító, s a himnuszt lelkesen éneklő Lothar Matthäus lesz a bolgár nemzeti csapat szövetségi kapitánya, így övé lehet a 2012-es Európa-bajnokságra való kijutásért felajánlott busás jutalom.

“Néhány napon belül hivatalosan is bemutatjuk Matthäust, akivel egyéves szerződést kötünk, kétéves hosszabbítási opcióval” – jelentette be kedden Boriszlav Mihajlov, a szövetség (BFU) elnöke, hozzátéve: segítőnek az U21-eseket felkészítő Mihail Madanszkit és a válogatott volt másodedzőjét, Canko Cvetanovot kéri fel.

A BFU nemrég kétmillió eurót helyezett kilátásba annak a szakvezetőnek, aki a gyenge kezdés ellenére kivezeti az együttest az Eb-re. A bolgárok első Eb-selejtezőjüket 4-0-ra elvesztették Angliában, majd 1-0-ra kikaptak Montenegrótól. A hazai fiaskó után lemondott Sztanimir Sztoilov kapitány, majd másnap Naszko Szirakov sportigazgató is.

A 49 éves Matthäus – aki 1990-ben játékosként világbajnok volt a németekkel – korábban klubedzőként megfordult az osztrák Rapid Wiennél és Salzburgnál, a Partizan Beogradnál, a brazil Atletico Parananensénél és legutóbb az izraeli Maccabi Netanyánál. Új megbízatásának első állomása október 8-án a Wales elleni Eb-selejtező lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik