Élet-Stílus

Győzelemmel nyitottak Görbiczék

A magyar válogatott jó második félidei teljesítményével 22-19-re legyőzte a német csapatot a dániai női kézilabda Világkupa nyitónapján.

Mátéfi Eszter szövetségi kapitány együttese az első félidőben nem remekelt, alig volt veszélyes kapura, ám a folytatásban – elsősorban a végül nyolc gólig jutó Görbicz Anitának köszönhetően – minden megváltozott, és egy 7-0-ás roham után biztosan szerezte meg a két pontot.

Jól kezdett Mátéfi Eszter szövetségi kapitány csapata, 5-2-re elhúzott, ráadásul Pálinger büntetőt hárított. Lassan “felébredtek” a németek is – negyedóra elteltével 6-6 volt az állás – sőt, a lendületük megmaradt, és fordítottak. Ekkor jött az időkérés és a cserék, de a támadás továbbra is akadozott. A németek is időt kértek, mert ők sem tudták feltörni az időközben összerázódott magyar védőfalat. A szünet előtt Szucsánszki büntetőt rontott, így a rivális mehetett minimális előnnyel pihenőre.

A második játékrészben Görbicz remekül összefogta a csapatot, és 10-12 után egy 7-0-s rohamot produkált a Mátéfi-sereg. Az előny Pálinger védéseinek is hála, tovább hízott, és az utolsó tíz perc 20-14-ről és német időkéréssel indult. Nagy hajrába kezdtek a németek, sorozatban négyszer is betaláltak, ráadásul Bulathot kiállították.

A három év kihagyás után a válogatottba visszatérő Mehlmann “megtörte az átkot”, majd kimaradt egy német hetes. Görbicz szerencsés gólja végképp lehűtötte a riválist, amely ráadásul emberhátrányba is került. A nyitótalálkozón kisebb meglepetésre a világbajnok oroszok kikaptak a svédektől.

Női Vk, 1. forduló (Aarhus), A csoport:
Magyarország-Németország 22-19 (9-10)
A magyarok szerdán 20 órakor a házigazda dánokkal mérkőznek, míg csütörtök 16 órakor a franciák lesznek az ellenfelek.

B csoport:
Svédország-Oroszország 25-24 (12-12)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik