Élet-Stílus

Fagyasztással a zsír ellen

Londoni tudósok olyan módszert dolgoztak ki, amivel fájdalom és műtét nélkül eltávolítható a feleslegessé vált zsírréteg.

Az orvosok azonban figyelmeztettek, hogy a túlsúly ellen nem ez a hatékony módszer, ugyanis a fagyasztásos zsírleszívás csak kisebb felületen hatékony. A Daily Telegraph napilapja számolt be arról, hogy a zsírsejtek fagyasztásával egy életre megszabadulhatunk a nem kívánt zsírrétegtől.

A módszer alapjául az a megállapítás szolgál, mely szerint fagypont alatt a zsírsejtek elpusztulnak. Ezeket a szervezet felhasználja, majd néhány hét, hónap múlva kiválasztja. Az első fagyasztásos módszeren alapuló eszközt már át is adták, sőt Nagy-Britanniában már a pácienseket is sikerrel kezelik vele. A szigetországban a zsírleszívás ma már az egyik legnépszerűbb plasztikai beavatkozás, a közelmúltban lekörözte még a mellplasztikát is.

Az új eljárás a műtétnek mindössze negyedébe kerül, és mindössze 1-3 óráig tart. A kisebb területeket elég mindössze egyszer kezelni, míg a nagyobb felületet 2-3 alkalommal is ki kell tenni a hidegnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik