Élet-Stílus

Vidics lett a vörösök kapitánya

A Liverpool elleni vasárnapi derbitől kezdődően a szezon végéig Nemanja Vidics viseli majd a Manchester United csapatának kapitányi karszalagját.

A hírt megerősítő Ferguson már a hét elején bejelentette, hogy az egyaránt sérülésekkel bajlódó Gary Neville és Ryan Giggs helyett olyan játékosnak akarja adni a szalagot, aki hétről-hétre ott van a csapattal. A Rangers elleni, hétközi BL-meccsen a kapitányi szalagot viselő Rio Ferdinand hasonló okok miatt esett ki a jelöltek köréből. Az ominózus találkozó krónikájához hozzátartozik, hogy a skót mester több alapemberét, köztük Vidicset is pihentette.

„Amint múlt héten már említettem, olyan valakit kerestem, aki folyamatosan bevethető. Azt mindenki láthatta, hogy Vidics ilyen játékos. Az egész szezonban nem volt sérült, csak akkor maradt ki a csapatból, ha pihentetni akartam” – nyilatkozta Ferguson.

„Óriási elismerés számomra, azt hiszem, senki sem mondana nemet egy ilyen megbízatásnak. Nagyobb felelősséget jelent, de én mindig is szerettem vállalni azt. Mindannyian tudjuk ugyanakkor, hogy a csapat kapitányai Gary Neville, Ryan Giggs, Paul Scholes és Rio Ferdinand. Ők az igazi vezérek” – mondta a nyáron újabb négy éves szerződést kötő szerb légiós.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik