Élet-Stílus

III. Nemzetközi Babahordozó Hét: programok országszerte

Az ingyenes központi rendezvény, amelynek fővédnöke Bagdy Emőke pszichológus, október 3. és 9. között zajlik Budapesten a józsefvárosi Kesztyűgyár Közösségi Házban.

A hét kiemelt témája idén az érintés pszichológiája lesz, az apák szerepe és az éjszakai gondoskodás, de a látogatók részt vehetnek a gyászról, császármetszésről vagy szexről szóló kiscsoportos beszélgetéseken is. A szervezők egész héten babahordozási- és szoptatási tanácsadással várják az érdeklődőket. A rendezvény zárásaként színes családi programok, ír táncház, hordozóeszköz-bemutató és vásár, kiállítás csábítja a Kesztyűgyárba a családokat.

Az Ölelés Babahordozó Szakmai és Érdekvédelmi Egyesület (röviden Ölbebaba) szeptember-október során szerte az országban, sőt, határon túl is várja az érdeklődőket: több mint húsz vidéki és határon túli helyszínen szerveznek programokat. A helyszínekről, időpontokról illetve programokról részletes információk olvashatók a www.babahordozohet.hu honlapon.

A rendezvények célja, hogy felhívják a figyelmet a babahordozás, a kötődő nevelés, a válaszkész gondoskodás és a természetes babagondozás fontosságára.

A szakemberek szerint a babahordozás a gondoskodás természetes, testi-lelki biztonságot nyújtó és praktikus módja, amely kedvezően befolyásolja a kicsik mozgásfejlődését – “nem múló divat, hanem a baba biztonság és testközelség iránti elemi igényére adott kézenfekvő válasz”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik