Élet-Stílus

PLACCC Fesztivál negyedszer

Utazás térben és időben, képzeletben és valóságban. Szeptember 24. és október 3. között ismét interaktív nagyvárosi kalandozás Budapesten.

A negyedik PLACCC Fesztivál idén is azt szeretné bebizonyítani, hogy a kortárs művészet nem a kiváltságosoké, hanem a mindennapjaink része. Az alkotók célja, hogy budapestiek akár a leghétköznapibb helyzetekben újra rácsodálkozzanak a városra, és felfedezzék a benne rejlő szépségeket.

A dán hello!earth társulat élménytúrája során SMS-ek és váratlanul előbukkanó, furcsa kísérők irányítják a közönséget egy ismerős-ismeretlen városnegyeden át, miközben a valóság lassan összeolvad a személyes érzelmekkel. Az időutazókat a cseh Handa Gote kollektíva filmes-zenés produkciója repíti vissza a 60-as, 70-es és 80-as évekbe egy retró helyszínen. A lengyel Fundacja Laury Palmer művészei pedig varázslatos kirándulásra csábítanak a Sashegy oldalában megbújó hobbikertekbe, ahol megidézik a Velencei Biennálé nemzeti pavilonjait.

A tavalyi siker után ismét jelentkezik az ingyenes Haszondesign Projekt. Street art művészek festik ki a Nyugati felüljáró hídpilléreit, a Moszkva téren pedig lehet tesztelni a Csendautomatát. A Pollack Mihály téren bárki elnyújtózhat egy nyugágyon és közben részt vehet a Városi Szalon kulturális programjain, míg a Palotanegyedben a Városi Tornapályán lehet megmozgatni a fáradt testrészeket. A gyanútlanok bármikor, bárhol belefuthatnak egy, a városban cirkáló teherautóba, és élvezhetik a platón látható művészeti eseményeket.

PLACCC 2009

AJÁNLOTT LINKEK:
A PLACCC weboldala a részletes programmal

Ajánlott videó

Olvasói sztorik