Élet-Stílus

Ronaldinho negyvenévesen is futballozna

Az AC Milan brazil sztárja lehetőség szerint szeretne ott lenni a 2014-es és a 2018-as világbajnokságon, a stoplist pedig csak negyvenévesen, 2020-ban akarja majd a szögre akasztani.

„A kor nem okoz gondot számomra. Csapattársam volt Paolo Maldini, aki még negyvenévesen is játszott. Szeretném utána csinálni” – nyilatkozott a L’Équipe című francia lapnak a brazil játékos, akit 2004-ben és 2005-ben a világ legjobbjának választottak.

Ronaldinho bevallotta: nagy csalódásként élte meg, hogy – szerinte igazságtalanul – nem válogatták be a nyári, dél-afrikai vb-re utazó keretbe, és mindenképpen pályára szeretne lépni a 2014-es, brazil rendezésű tornán, sőt, a 2018-as világbajnokságon is.

„A dél-afrikai vb előtt egyetlen brazil játékos sem volt jobb nálam Európában. Megérdemeltem volna, hogy figyelembe vegyenek” – mondta a 30 éves játékos, ehhez hozzátéve, hogy a torna egy meccsét sem nézte meg a tévében mondván: „Játszani szeretek, nem 90 percig a képernyő előtt ülni. Ahhoz egyszerűen nincs türelmem.”

A korábban Aranylabdával is jutalmazott brazil a mostani formájával kapcsolatban azt mondta: „Manapság ugyanazon a színvonalon teljesítek, mint anno a Barcelonában. Amikor valaki nagyon jól játszik, az emberek hozzászoknak, majd ahogy egy kicsit is rosszabb vagy, mindjárt jönnek a kérdések. Ráadásul egy csomó mindent ki is találnak.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik