Élet-Stílus

Räikkönen visszatérhet a Forma-1-be

A Renault pilótájaként térne vissza a Forma-1-be a finn Kimi Räikkönen, a 2007-es szezon világbajnoka.

„Felvette velünk a kapcsolatot, így az ő neve is benne van a pakliban. Átgondoljuk a helyzetet. Egyelőre az orosz Vitalij Petrov élvezi a bizalmunkat: ha jól teljesít, mindenképpen marasztalni fogjuk. Rengeteg lehetőségünk van, ezek közül az egyik Kimi Räikkönen” – nyilatkozta a monzai futam után Eric Boullier, a Renault csapatfőnöke.

A következő szezonra a Renault eddig csak a lengyel Robert Kubica szereplését erősítette meg, így a csapat másik pilótájának személye egyelőre kérdéses.

„Nem lehet tudni, de valószínűleg soha nem térek vissza a Forma-1-be” – mondta korábban a 30 éves finn versenyző, aki az idei szezonban már a rali-világbajnokságon szerepel, mert az olasz istálló tavaly a spanyol Fernando Alonsót szerződtette a helyére.

Kirúgták De la Rosát

A Saueber és a BNW korábbi pilótája, német Nick Heidfeld váltja a spanyol Pedro de la Rosát a Saubernél a hátralévő öt futamon. „Meglepődtem a döntésen, de elfogadom, és mindenkinek sok szerencsét kívánok! A 2011-es idényben is szeretnék a Forma-1-ben maradni” – írta közleményében a menesztett pilóta, aki 2010-ben 14 futam alatt csupán hat pontot gyűjtött, és ezzel összesítésben a 17. helyen áll. Peter Sauber csapatfőnök csak annyit jegyzett meg: „nehéz döntés volt…”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik