Élet-Stílus

Nadal lenyűgözte Spanyolországot

Egész Spanyolországot lenyűgözte a US Opent megnyerő Rafael Nadal, s már most többen minden idők legjobb játékosának nevezik őt hazájában.

„A neved és sikereid a sportlegenda részei. Úgy nyertél, ahogy mindig, kimagasló lelkesedéssel, elegánsan, látványos játékkal” – lelkendezett Jose Luis Rodriguez Zapatero spanyol kormányfő a US Openen először győztes Nadalnak küldött levelében.

A friss US Open-győztes Rafael Nadallal kapcsolatban nagykoalíció alakult az országban, ugyanis az ellenzék első embere, Mariano Rajoy sem győzte méltatni a kilencszeres Grand Slam-győztes játékost: „Ő tényleg valaki. Hálásnak kell lennünk neki, mert ismét sokat adott, de nem vár cserébe semmit. Senkitől nem kapunk annyit, mint tőle.”

A politikusok mellett a sajtó is áradozik a 24 éves teniszezőről. „Már most legenda – áll a Marca lap írásában. „Ő minden idők legjobbja, karrierje mostani szakaszát nézve.”

Az El Pais sem spórolt a dicsérettel Nadal Novak Djokovics feletti sikere után: „A spanyol úgy hagyta el a várost, amely sohasem alszik, hogy a legszebb álmot váltotta valóra: bajnok lett, mítosz, sőt, Rafael Nadal most már igazi legenda…”

Az újságok többségében a fiatal teniszező kirobbanó játéka és sikerei nyomán komolyan felmerült a kérdés, lehet-e Nadal a valaha volt legjobb sportoló Spanyolországban.

Nadal néhány hónapon belül a Roland Garrost, Wimbledont és a US Opent is megnyerte, ez utóbbi sikerével pedig azon kevés játékos közé került, aki mind a négy GS-viadalon győzni tudott. A világranglistát csaknem 5000 ponttal vezető spanyol pályafutása során olimpiai bajnokságot nyert 2008-ban, s kétszer volt a győztes Davis Kupa-csapat tagja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik